Fullt slagsmål när Timrå vann igen

HOCKEY

Talangen Ryno målade återigen

Timrå satte ettan, tvåan och trean.

När det stod klart för Malmö att det skulle bli förlust med 0–3 utbröt den stora kalabaliken.

Frustrationen gick att ta på.

Slagsmålet vid sargkanten tog fart sedan Malmös unge back Johan Björk gjort ett snyggt sologenombrott, avslutat med en puck som Johan Backlund säkert lade vantarna på. Men Björk fullföljde och rappade till Timrå-målvakten över plockhandsken.

Spelarna for ihop. Björk åkte ut för resten av matchen, liksom unge Marcus Paulsson. Timråspelarna Johan Svedberg och Oscar Sundh fick ta samma väg ut i spelargången.

Inte nog med det.

Före det stora slagsmålet, och efter Timrås andra må,l jagade Malmö en reducering. Anfallaren Mikael Wahlberg kolliderade med Backlund, domaren uppfattade den som avsiktlig vilket inte Malmöspelaren gjorde. Han kastade sin klubba, sparkade med skridskon mot sargen och var våldsamt förbannad. Det resulterade i utvisning för resten av matchen.

Malmös tränare Dave King:

– Frustration hos vårt lag. Men...ja, min mor lärde mig att i bland är det bra att inte säga något. Så jag har ingen kommentar om domarens insats.

Timrå ledde alltså då, i mitten av den andra perioden, med 2–0 efter mål av Mikko Laine, som tog en sargretur och elegant chippade in pucken över Markus Korhonens benskydd.

Efter det hade Malmö ett ryck med frilägen, till exempel ett som Juha Riihijärvi totalmissade.

Timrås Johan Ryno satte i stället 2–0 i spel fem mot fyra.

Och Peter Regin avslutade med 3–0, också det i spel i numerärt överläge, i den sista perioden.

Det var Timrås första trepoängare efter nio matcher i en dalande formkurva.

”Lite nervöst”

Tränare Kent Johansson var nöjd:

– Det var ett bra avstamp på det nya året, sade han.

Spelet var ingen höjdare, inte från något av lagen.

– Lite nervöst var det från båda håll. Men vi lyfte lite när vi tog ledningen och var lite bättre än Malmö. Backlund var väldigt bra, han höll oss kvar i matchen i den första men också i den andra perioden innan vi fick hål på Malmö.

– När vi tog ledningen så spelade vi mer avslappnat, så är det ju när man haft en period av motgångar. Jag tyckte vårt box-play var stabilt och totalt spelade vi bra och tog rätt beslut även när vi inte hade pucken inom laget.

Malmö hade en debutant på isen. Tjeckiske backen Pavel Trnka kom direkt från kontraktsskrivandet på torsdagen till spel på kvällen.

– Han blir en tillgång, sade Dave King.

Bra att ha med sin erfarenhet från 411 NHL-matcher när kvalserien drar i gång.

Kan man tillägga.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM