Från Bofors – till Ottawa

avZendry Svärdkrona

HOCKEY

22-åringen: Hur stort som helst

Foto: Lars Hedelin
Mattias Karlssons främsta merit är 15 elitseriematcher med Brynäs. Nu är han klar för Stanley Cup-finalisten Ottawa Senators.

Boforsbacken Mattias Karlsson – vet du vem det är? Inte det, nej.

Nu har doldisen skrivit ett tvåårskontrakt med Stanley Cup-finalisten Ottawa Senators.

– Hur stort som helst, säger den nyblivna NHL-spelaren.

För en vecka sedan förstod Mattias Karlsson att drömmen skulle bli verklighet. Ottawa Senators ville skriva kontrakt med backdoldisen.

I förrgår åkte Karlsson till hotellet i Karlskoga och tog emot ett fax. Tvåårskontraktet med Stanley Cup-finalisten var färdigt.

– Jag tittade på kontraktet ett bra tag. Hur stort som helst och riktigt roligt, säger Mattias Karlsson.

Nionde back i Brynäs

Han var en talang som 18-åring. Det var därför Ottawa draftade Mattias 2003. Men därefter dog karriären. Han blev nionde back i Brynäs och fick ingen istid. De två senaste säsongerna har han valt att spela i allsvenskan, med Almtuna och Bofors.

– När jag var i Brynäs fick jag till slut endast sitta på bänken, Det funkar inte när man är 18 år och vill utvecklas. Därför valde jag att gå ned en division.

Nu blir det två stora händelser för Mattias i sommar. Först ska han bli pappa i slutet av juli. Därefter är det träningsläger med Ottawa.

Hamnar i farmarlaget

– Jag har ingen direkt förhoppning att ta en plats i Ottawa, utan får inrikta mig på att spela i farmarlaget Binghampton. Jag vet inte mycket om Binghampton och kan inte uppskatta hur stor chansen är till att jag platsar,

säger Mattias Karlsson.

Många känner inte till Mattias Karlsson. Men det gör Anders Hedberg, scout för Ottawa Senators.

– Jag ser en stor talang i Mattias. Han är inte redo för spel i Ottawa i vinter, men på sikt kan han bli en NHL-spelare. Vi var tvingade att skriva kontrakt med Mattias nu – annars hade vi tappat rättigheten till honom.

Ottawas nya back

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL