KNOCKEN

HOCKEY

HV:s stjärna riskerar lång avstängning efter ful tackling

Foto: Thörnberg.Martin Thörnberg tacklar Södertäljes Ragnar Karlsson så att han får en hjärnskakning.Thörnberg klarar sig dock undan ett matchstraff. Nu kan han anmälas till disciplinnämnden.

SÖDERTÄLJE. Martin Thörnberg slapp matchstraff för tacklingen mot Ragnar Karlssons huvud.

Men landslagsforwarden riskerar ändå en lång avstängning.

– Jag kan inte utesluta att jag anmäler Thörnberg till disciplinnämnden, säger domaren Morgan Johansson.

Foto: Thörnberg.

Händelsen inträffade med tre minuter kvar av den andra perioden. SSK-forwarden Ragnar Karlsson var puckförare, och på väg att runda det egna målet.

Där kom Martin Thörnberg.

Tacklingen träffade Karlsson så illa att han blev liggande på isen med en hjärnskakning. När han försökte resa sig upp vek sig benen. Karlsson fick hjälpas ut i båset och spelade inte mer.

”Gott om tid”

Efter matchen var Södertäljes tränare Leif Strömberg vansinnig på HV:s landslagsforward:

– Fullständigt respektlöst. Så gör man bara inte, säger SSK-tränaren, och fortsätter:

– Han har gott om tid att avbryta tacklingen, men väljer att fullfölja. Det finns någonting som heter gentlemen agreement men han (Thörnberg) släcker ju Ragnar, säger Strömberg.

Martin Thörnberg hade en annan uppfattning om situationen:

– Han (Karlsson) tittar väldigt mycket ner på pucken. Jag ser att han precis vänder upp och försöker att inte tackla honom, bara markera en tackling.

Domaren Morgan Johansson friade först, men efter att ha konfererat med sina linjemän fick Thörnberg 2+10 minuter för tackling mot huvudet.

”Kan diskuteras”

Om en spelare visas utför tackling mot huvudet ska han automatiskt få match penalty, vilket innebär avstängning i minst en match.

Att Thörnberg inte fick matchstraff berodde på att domarna gjorde bedömningen att Ragnar Karlsson inte var skadad.

– Med facit på hand kan det naturligtvis diskuteras. Men det är alltid svårt att bedöma om en spelare är skadad, säger Morgan Johansson.

Men Johansson utesluter inte att han i efterhand kommer att skicka in en anmälan mot Thörnberg till disciplinnämnden.

– Jag kommer att titta på situationen igen och sedan göra en bedömning om jag ska gå vidare med den, sade Johansson sent i går kväll.

När Brynäsbacken Markus Kankaanperä tacklade mot SSK-forwarden Linus Klasens huvud i en match tidigare i höst stängdes finländaren av i fyra matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM