Här är ditt lags vinnarvapen

HOCKEY

Sportbladet granskar

Brynäs

Tränaren

Leif Boork tog Brynäs till slutspel i fjol. I dag leder laget elitserien. Kompromisslös tränare som vågar gå sin egen väg. Det funkar.

Djurgården

08:orna

Satsar på spelare som är fostrade i huvudstadsområdet – med Fredrik Bremberg i spetsen. Det har skapat ett starkt kollektiv.

Frölunda

Veterankedjan

Vinner Frölunda så beror det, oftast, på tre namn – Kallio, Johnson och Andersson. Trion har gjort över 42 procent av lagets mål.

Färjestad

Powerplay

Överlägset effektivast i numerärt överläge. Gör mål på 25 procent av chanserna. Andra lag kommer inte ens upp till 20.

HV 71

Backjättarna

Åkerman, Puistola, Gustafsson och Petrasek. Det är kvartetten som tagit HV till toppen. Om bara forwards hållit samma klass.

Linköping

Cloetta Center

Bara Färjestad och Modo är bättre hemma – bara Frölunda, Djurgården och Malmö är sämre borta. Hemmais är LHC:s räddning.

Luleå

Superkedjan

Slovakerna Surovy och Bartecko tillsammans med Renberg gjorde nio poäng i går. Elitseriens mest fruktade trio just nu.

Malmö

Hemvändaren

Han är skadad men då blev det också förlust i går. Calle Söderberg är Malmös hopp – spelaren som kan rädda laget kvar.

Modo

Centrarna

Niklas Sundström och Per Svartvadet ligger bakom det mesta i topplaget. Leder var sin kedja och håller ihop laget åt båda håll.

Mora

Målmaskinen

Jobbar kanske inte hårdast men i ett land som skriker efter spetskompetens så är Pavel Brendl precis det. Seriens bästa målskytt.

Skellefteå

Dynamiska duon

Wernblom och Söderberg dominerar. Men ska Skellefteå nå slutspel hänger det inte på dem – det hänger på de andra spelarna.

Timrå

Kusinerna

När miljonkedjan gick sönder fick Jonathan Hedström ta ett stort ansvar. Kusinen Wargh avlastar. Etta och tvåa i interna poängligan.

Se även:

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM