Tränade så han spydde

HOCKEY

Huselius anlitade personlig tränare – nu vräker han in poäng och har fått revansch på Mike Keenan

Foto: ”Ge mig tio till” Kristian Huselius och hans personlige tränare Christian Rosén körde fem dagar i veckan under hela sommaren. Flera gånger fick Husse besöka papperskorgen...

Calgary-tränaren Mike Keenans mardrömstest skulle knäcka Kristian Huselius. Det blev motsatt effekt.

Nu har Kristian Huselius gjort elva poäng de tre senaste matcherna.

– Keenan lägger stor vikt vid fystesterna. Det visste jag och jag förberedde mig som jag aldrig gjort tidigare, säger Kristian Huselius, 30.

Foto: elva poäng på tre matcher Husse är inne i en ruggig formtopp just nu. Han har fått förtroendet i förstakedjan och öser in poäng.

I somras fick Kristian Huselius ett brev från Calgary.

Klubben välkomnade till en ny säsong och förklarade vad som gällde under nye tränaren Mike Keenans ledning.

Hårt jobb.

Tuffa fystester.

Bekväma spelare sållas snabbt bort.

– Jag hade Keenan i Florida och visste redan innan­ brevet kom vad han har för åsikt om spelare som inte håller måttet i fystesterna på träningslägret.

”Körde riktigt hårt”

Huselius jublade inte när Keenan blev tränare i Calgary. Men han knöt näven och bestämde sig för att bevisa att han hade fel syn på Huselius, som tvingades bort från Florida under Keenans ledarskap.

– Jag tränade fem dagar i veckan hela sommaren med en personlig tränare, Christian Rosén. Vi körde riktigt hårt, har aldrig varit i närheten av samma träningsmängd. Tidigare somrar har jag kanske inte varit lika målmedveten i mitt träningsupplägg, säger Huselius.

På träningslägret stod Keenan och gnuggade händerna och önskade kanske att Huselius kom dit slapp, slö, otränad och likgiltig. Då hade Keenan haft en chans att återigen kunnat peta Huselius.

Det blev tvärtom.

Bäst i laget

Huselius hade toppresultat och var bättre tränad än någonsin.

Bland annat hade han bäst resultat i Calgary Flames i testet när man cyklar i tolv minuter med ett stegvis ökat motstånd där målsättningen är att ha så låg puls som möjligt.

– Jag kommer nog aldrig bli en stor och stark powerforward. Men den utökade träningsdosen har gjort mig mycket gott och nu orkar jag i 60 minuter.

Senaste veckan har Huselius och Calgary bevisat att man ska till slutspel. Nu har Calgary poäng i åtta raka matcher och de tre senaste matcherna har Huselius smått fantastiska elva poäng. Ett bevis på framgången var när Huselius i söndagskväll utsågs till omgångens bästa spelare.

– Nu får jag mycket speltid i förstakedjan med Iginla och Langkow. Det är en grym omgivning att vara i.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL