"Zäta" ryggskadad igen – tvingas vila

HOCKEY

Detroit-stjärnan: Jag vet inte om vi ska bli oroliga

Henrik Zetterberg är skadad och missar nattens möte med Minnesota.

Den gamla ryggskadan spökar igen.

– Jag vet inte om vi ska bli oroliga, säger Zäta.

Detroits glödhete svenskstjärna Henrik Zetterberg är tvåa i NHL:s totala poängliga med 50 poäng på 35 matcher (25 mål + 25 assists) och har hyllats enormt för sin säsongsöppning, men nu missar ”Zäta” mötet med Minnesota.

Efter uppvärmningen inför bortamötet drabbades Zetterberg av krampkänningar i ryggen.

– Det är lite stelt, så jag kommer inte att spela, säger han till Detroit Free Press.

På en direkt fråga om problemen har något att göra med ryggskadan som plågade den 27-årige svensken ifjol svarar Zetterberg.

– Jag vet inte, det är samma rygg men jag vet inte om det har något att göra med det, förhoppningsvis inte.

Mot slutet av grundserien i fjol drabbades Zetterberg av en inflammerad kota som tvingade honom till flera veckors vila under våren, totalt 19 matcher.

I en stor intervju i Sportbladets magasin ”S” berättade Zetterberg nyligen om ryggproblemet.

– Att få ordning på den har förstås varit en prioritet under sommaren. Och hittills håller den. Men man får hålla efter, värma upp och stretcha noga och tänka på vad man gör.

Zetterberg avvaktar nu om smärtan lägger sig, samtidigt som Detroit lägligt har ett tre dagar långt matchuppehåll efter Minnesota-matchen.

Även Tomas Holmström missar mötet, på grund av sin knäskada som powerforwarden ådrog sig i mötet mot St Louis. Efter en magnetröntgen var coachen Mike Babcock trots allt positiv.

– Det är ingen ”big deal”. Om det sen betyder att han missar en eller två matcher vet jag inte, men beskedet som sådant var fantastiskt bra.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL