... Andersson sågar sig själv: "Så här är det ibland"

HOCKEY

TIMRÅ

I går var det dags igen.

I en tämligen händelslös match var det domaren som diskuterades flitigt.

- Jag blir då aldrig klok på det här med domarbedömningarna och nivåerna den här säsongen, säger Jens Hellgren, assisterande tränare i Luleå.

Foto: 17x2 minuter Luleås Mikael Renberg stoppas av Timrå. Schyst eller oschyst?

Den här gången var det överraskande nog proffsdomaren Thomas Andersson, som under sin amatörtid ansågs vara en världens bästa domare, som diskuterades.

- Thomas är normalt vår i särklass bästa domare säger Jens Hellgren. Men det är då han själv får sätta nivåerna i matcherna. Nu får man för sig att det är andra som styr.

"Så här är det ibland"

I en mycket snäll match blev det 17 gånger två minuter, alltså drygt halva matchen.

- Som det gestaltade sig var inte vi heller nöjda med domarinsatsen, sa Kenta Johansson i Timrå. Jag kan väl milt uttrycka mig så att vi inte haft någon vidare tur med Andersson den här hösten.

Thomas Andersson själv var inte heller riktigt nöjd med sin insats.

- Så här är det ibland, precis som för spelarna säger han. Man kommer inte riktigt in i matcherna. Jag är osäker på två av dom utvisningar jag tog, en på Timrås Strålman och den i slutet på Riku Hahl då han attackerade målvakten Leinonen.

Utbuad av publiken

Thomas Andersson har nyligen varit i Ryssland och Schweiz och skipat rättvisa i det domarutbyte som förekommer i Europa.

- Det är alltid roligt att döma i olika länder och olika spelstilar. Jag tror att det kommer att ta tid i Elitserien, precis som det gjorde i NHL innan alla är på samma nivå.

Domaren fick igår finna sig i att bli utbuad i E.ON Arena. Detta efter sammanstötningen som Riku Hahl och målvakten i Luleå Tero Leinonen hade.

Det hela såg inte så farligt ut men Leinonen flög som en vante och behövde behandling.

- Det protesterades mycket från Timrå efter den här händelsen, men man får inte glömma att målvakterna aldrig är tacklingsbara, säger Thomas Andersson.

Hasse Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM