Bik "tog död på" Timrås perfekta svit

HOCKEY

Straffade serieledarna på bortais

Foto: Bildbyrån
Formstarke Carl Persson blev målskytt igen för Karlskoga (arkivbild).

Sju raka trepoängare hemma i NHK arena.

Men mot Bik Karlskoga bröts Timrås perfekta svit på hemmais.

– Vi sa det att vi skulle ta död på den, säger straffhjälten Victor Ejdsell till Sportbladet.

Det har gått tre och ett halv år sedan Timrå fick lämna ishockeyns finrum men den här säsongen talar en hel del för att klubben kan ta steget tillbaka till SHL.

Laget har inlett hockeyallsvenskan strålande, inte minst på hemmaplan där det blivit full pott – fram till i kväll.

Hemma mot tabellfyran Bik Karlskoga i NHK arena kom säsongens första poängtapp när laget föll på straffar efter 2–2 i full tid.

Men det såg länge ut att sluta som det brukar när Timrå spelar i Timrå. Det vill säga med hemmaseger.

Tappade greppet

Med halva matchen spelad hittade Elias Pettersson från sarghörnet en framrusande Didrik Strömberg som tryckte in 1–0 från nära håll.

Men gästerna kom tillbaka. Och det genom Carl Persson som efter en fin framspelning av Victor Ejdsell blev fri och satte kvitteringen i powerplay.

Bortaglädjen blev dock extremt kortvarig. Bara tio sekunder efter utjämningen roffade Jonathan Dahlén åt sig pucken efter tekning i offensiv zon och drog in 2–1 med ett fint dragskott bakom målvakten Andrew Engelage.

När hemmapubliken kallt räknade in en ny trepoängare och ett ryck i tabelltoppen slog bortalaget dock till med en sen kvittreing. Detta när Rasmus Bengtsson dunkade in 2–2 från blålinjen med fem minuter kvar på klockan.

Fler mål blev det inte och matchen gick till straffar.

Jämnt i toppen

Där klev 21-årige forwarden Victor Ejdsell fram och visade prov på kyla när han hittade nätet två gånger om i en målrik straffläggning som slutade 2–3.

– Det var en för jävla skön känsla att få avgöra. Jag hade lite flyt med två straffar, jag drog dem likadant fast åt olika håll och det gick hem, säger Ejdsell och tillägger:

– Man blir ju extra taggad när de tagit sju raka hemmavinster. Vi sa det att nu skulle vi ta död på den där sviten.

Säsongens första hemmaförlust innebär att det tajtar till sig i toppen av hockeyallsvenskan. Nu leder Timrå serien "bara" i egenskap av bättre målskillnad gentemot Tingsryd som i kväll bortaslog skrällgänget Västervik.

Bik Karlskoga å sin sida är kvar som fyra men är nu bara tre pinnar bakom toppen.

ARTIKELN HANDLAR OM