Djurgården ska hitta rätt efter turbulensen

HOCKEY

”Hela laget måste göra jobbet”

Foto: Patrick Thoresen och Hans Särkijärvi är på väg bort, men det har inte påverkat lagets prestationer, menar Henrik Eriksson.

Det har stormat i Djurgården. Tränaren får inte vara kvar och lagets storstjärna lämnar efter säsongen.

Samtidigt har man förlorat fyra av de fem senaste matcherna och riskerar att missa en plats i kvartsfinalen.

– Klart det är tråkigt om någon lämnar, men det är någonting vi måste klara av att hantera, säger lagkaptenen Henrik Eriksson.

Redan under landslagsuppehållet gick Djurgården ut med att Hans Särkijärvi inte får fullfölja sitt treårskontrakt med klubben. Och i söndags avslöjade Sportbladet att storstjärnan och poängmaskinen Patrick Thoresen inte blir kvar nästa säsong. Något som delar av truppen har känt till ett tag.

Svag trend

Samtidigt har resultaten sviktat rejält på sistone. Bara en seger, hemma mot bottenlaget Modo, på de fem senaste matcherna. Något som gör att det som tidigare såg ut som en säker kvartsfinalplats nu riskerar att sluta med ett ovisst play-in-spel för Djurgården.

– Fem poäng på fem matcher är för lite, det kan jag hålla med om. Å andra sidan hade vi en lång svit före det när vi tog poäng. Men det är alltid det senaste man bedöms efter, så det gäller att vi hittar rätt igen, säger Henrik Eriksson.

Men lagkaptenen och pådrivaren håller inte med om att turbulensen i klubben har påverkat prestationen:

– Nej, det har inte med det att göra. Vad det handlar om är att vi måste spela bättre. Hela laget måste göra jobbet och prestationen på sistone har inte varit tillräckligt bra.

Men att två så tongivande personer lämnar måste ändå röra om en del?

– Ja, men det är inget vi kan lägga energi på här och nu. När det gäller Thoresen är inget bekräftat än. Klart det är tråkigt med Hasse (Särkijärvi) men det är föreningens beslut. Både han och vi är beredda att göra något bra av den här våren. Vi är laddade för att spela bra hockey i stället för att ödsla energi på sånt, säger Henrik Eriksson.

Måste ha hjälp

Inför sista omgången kan inte Djurgården ta en plats bland de sex första av egen kraft. Nu krävs en poäng mer i hemmamatchen mot Färjestad än vad Växjö tar i sitt möte med Luleå.

– Vi har satt oss i ett läge där vi är beroende av andra resultat, så är det. Allt vi kan göra är att se till att gå in och vinna vår match. Sedan får vi ta det därifrån, säger Eriksson.

ARTIKELN HANDLAR OM