Modo förstärker med amerikansk talang

HOCKEY

Kommer närmast från collegeliga

Foto: TT
Austin Farley (11) firar med sitt college-lag.

Amerikanen Austin Farley, 22, är klar för Modo.

Han kommer närmast från collegeligan WCHA.

– Några spelare som gjort liknande resor och blivit framgångsrika är exempelvis Ryan Lasch, Broc Little och Spencer Abbott, säger Anders Hedberg, som sitter i sportrådet, till Modos hemsida.

Efter fyra säsonger som inneburit 106 poäng på 144 matcher lämnar Austin Farley WCHA och University of Minnesota Duluth Bulldogs för spel i allsvenskan och Modo.

– Farley är en intressant spelare som är mindre i storlek men visat upp ett stort spel i den traditionellt bästa collegeligan i USA, säger sportrådets Anders Hedberg till Modos hemsida.

Just Hedberg menar att kvalitén på WCHA ligger i paritet med toppen i allsvenskan. I Modo är förhoppningen att han ska kunna ta nästa steg i karriären.

– Precis som det som gäller alla yngre spelare handlar det om att hela tiden ta tydliga steg framåt i utvecklingen för att vara en betydligt bättre spelare i slutet av säsongen.

”Kan få en riktig skjuts framåt”

Den 22-årige amerikanen har signerat ett ettårskontrakt med Modo.

– Vi vill inte lägga för höga förväntningar på Farley men några spelare som gjort liknande resor och blivit framgångsrika är exempelvis Ryan Lasch, Broc Little och Spencer Abbott där vi har förhoppningar att Farley kan få en riktig skjuts framåt i MODO Hockey. Vi hoppas och tror att han kan tillföra kvicka fötter och visa upp att han är en riktigt ambitiös kille, säger Hedberg.

Den gångna säsongen gjorde Austin Farley även två matcher i AHL, där han representerade Lake Erie Monsters.

ARTIKELN HANDLAR OM