Ilska mot domarna: ”Bara att konstatera”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

En poäng efter sen kvittering.

Men Kenta Johansson var inte nöjd med domarinsatsen.

– Jag kan bara konstatera att vi inte hade några hemmadomare…, säger Örebrotränaren.

Foto: Bildbyrån

Örebro fick med sig en poäng i en svängig hockeymatch i Behrn Arena. Hemmalaget tog ledningen, men Frölunda vände och såg ut att få med sig alla tre poängen. Men med 71 sekunder kvar gjorde Ville Viitaluoma sitt andra mål för kvällen och tog matchen till förlängning.

– Onödigt. Vi slarvade bort en trepoängare, vi hade matchen där vi ville, säger Johan Sundström till C More.

Örebrotränaren Kenta Johansson var inte heller nöjd, och konstaterade i C More att han inte var nöjd med domarinsatsen från Marcus Linde och Mikael Nord.

Mål i fem mot tre

– Jag kan bara konstatera att vi inte har några hemmadomare. Det är en del situationer, vi jobbar i motvind, säger han.

Han retade sig framför allt på den utvisning som Anders Eriksson ådrog sig efter att ha hakat Ryan Lasch. TV-bilderna visade att Lasch höll fast klubban mot kroppen efter att Eriksson satt upp den i armhålan på honom. Det gav Frölunda ett fem mot tre-läge, och i det följde kvitteringen till 1-1.

Johansson fick dock inget medhåll av C More expert Petter Rönnqvist.

– Nej, jag har inte så mycket att anmärka på. Jag tycker att domarna skötte sig bra. Och Kenta ville inte prata om den crosschecking som föranledde Örebros 1-0-mål.

”Det är en styrka”

Frölunda tog två poäng efter att Artturi Lehkonen avgjort i förlängningen, framspelad av just Lasch som gjorde tre poäng (1+2) i matchen. Det var Frölundas nionde förlängningsseger i följd.

– Ja, där är vi starka. Det är en styrka, säger Johan Sundström.

Frölundas formkurva har därmed börjat peka uppåt igen, men det är långt från hur det såg ut i höstas när laget var som bäst.

– Vi har ju haft djupa diskussioner i laget om det här och kommit fram till att vi började fantastiskt i höstas, vi satte det hårda jobbet och visade vad Frölunda var. Sen började vi tänka för mycket kring jul och hamnade på hälarna. Motståndarna får ofta det första målet mot oss, och då blir det jobbigt, säger Sundström.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!