Lias spräckte Frölunda-nollan i pappas tröjnummer

HOCKEY

GÖTEBORG. På lördag åker pappa Niklas tröjnummer 24 upp i taket på Scandinavium.

Lias Andersson såg till att det fick bästa tänkbara avslut.

– Den fick ett värdigt avslut, det ska den ha nummer 24:an. Det var han värd, säger tvåmålskytten.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N

Det tog fem matcher för Lias Andersson innan han spräckte nollan i Frölundatröjan efter utlåningen från New York Rangers. 

Då slog 19-åringen dessutom till två gånger om i 3-2-segern mot formstarka Örebro. 

Han har långt kvar till pappa Niklas målnotering i klubben – men de första målen fick ändå motsägelsefullt nog symbolisera slutet.

På lördag innan matchen mot Skellefteå hissas nämligen Niklas nummer 24 i taket och Lias Andersson får fortsätta säsongen med andra siffror på ryggen.

– Jag tänkte inte så mycket på det i dag, men det är jätteskönt, det blev lite som grädden på moset. Den fick ett värdigt avslut, det ska den ha nummer 24:an. Det var han värd, säger Lias Andersson.

”Skönt att tysta honom”

Vad tror du att Niklas tänkte om målen du gjorde i dag?

– Han har varit på mig att skjuta lite mer och även min farfar har ringt och skällt på mig i ett par veckor att jag måste skjuta mer. Det är skönt att tysta honom lite.

Vad kommer de att säga nu då?

– De kommer nog bara att säga till mig att fokusera på nästa match. Både min pappa och farfar (Ronny) är aldrig nöjda med någonting. Eller alltså de är nöjda på ett sätt, men vill alltid ha mer. Så det är bara att ladda om.

Vad betydde de här första målen för dig?

– Det är alltid kul att göra mål och få en liten boost i självförtroende, men jag försöker bara ha tålamod och hela tiden jobba hårt. Det har varit en stor omställning att komma hit och jag har haft väldigt bra tålamod och ska fortsätta att ha det. Jag har en bra bit kvar i allting så det är bara att fortsätta att gnugga vidare så kommer det trilla in fler puckar och mer ork och speltid för mig del.

”Beredd på tårar”

Hur tror du att det blir på lördag?

– Det kommer att bli känslosamt. Han har betytt så oerhört mycket för mig så jag kommer att ha svårt att hålla tårarna tillbaka. Jag ska bara försöka att njuta så mycket jag kan och koppla av det direkt efter och fokusera på matchen. Men som sagt, tårarna kommer nog att komma fram i alla fall. Det är jag beredd på.

Innan nästa hemmamatch mot Skellefteå på lördag möter Frölunda Mora borta under torsdagen.

Här är SHL:s bästa spelare 00:59
ARTIKELN HANDLAR OM