Hockeyallsvenskan

Fagervall ber om ursäkt efter våldtäktsutspelet

avErik Karlsson

Foto: C MORE

Björklövens tränare Joakim Fagervall beskrev hur hans målvakt och backar blev ”våldtagna i byte efter byte” efter förlusten mot Oskarshamn.

Nu ber han om ursäkt.

– Det är riktigt dåligt av mig och jag tänker inte komma med några bortförklaringar, bara garantera att det inte kommer hända igen, säger han till klubbens hemsida.

Björklöven var fullständigt chanslösa borta mot Oskarshamn i går kväll. Hemmalaget vann matchen med 6–1 och efteråt var Joakim Fagervall riktigt irriterad på sitt lags prestation.

I en intervju med C More beskrev han spelövertaget från Oskarshamn så här:

– Målvakter och backar blir i stort sett våldtagna i byte efter byte i 40 minuter.

”Ett mycket dåligt ordval”

Ett ordval som mötts av kritik och nu går Joakim Fagervall ut och ber om ursäkt på klubbens hemsida.

”I samband med en intervju i Cmore efter gårdagens match mot Oskarshamn uttryckte sig Björklövens tränare Jocke Fagervall på ett oacceptabelt sätt”, skriver klubben och Fagervall tillägger:

– Under intervjun efter matchen beskrev jag oss som våldtagna vilket är ett mycket dåligt ordval. Det vill jag verkligen be om ursäkt för. Jag vill absolut inte minska ordets faktiska betydelse. Det är riktigt dåligt av mig och jag tänker inte komma med några bortförklaringar, bara garantera att det inte kommer hända igen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM