”Foppas” samtal med Duchene – efter sin sågning

”Speciellt, men alla är glada nu”

Strax innan helgens NHL-möte på svensk mark kom beskedet att superstjärnan Matt Duchene byter klubb.

En väntad och nödvändig trejd enligt ikonen Peter Forsberg – som för en månad sedan sågade Duchenes ovilja att representera Colorado.

– Matt har gått och väntat på det här och jag har pratat med honom på telefon om situationen, säger ”Foppa” till Sportbladet.

Matt Duchenes vara eller inte vara i Colorado har varit en snackis en lång tid.

Natten mot söndag, när Colorado gästade New York Islanders, kom beskedet att Duchene skulle lämna laget för Ottawa i en omtalad trejd.

– Det här är överhuvudtaget bitterljuvt, jag har älskat min tid i Denver. Att få spela med Peter Forsberg och under ledning av Joe Sakic... det var vad jag drömde om som barn. Men nu ser jag fram emot Ottawa. Jag kände till att det här var på gång och är glad att det är över nu, sa den 26-årige centern efter matchen.

Lagkamraten Erik Johnson var däremot inte lika positiv till Duchenes tid i Denver-klubben.

– Han ville inte ens vara kvar i Colorado längre, sa han i samband med trejden, enligt Denver Post.

Forsberg riktade kritik mot centerstjärnan

Även Colorado-legendaren och tidigare superstjärnan Peter Forsberg har tidigare riktat stark kritik mot 26-årige Duchene, som antytt att han velat lämna Denver och Colorado.

Foppa kritiserade Duchene.
Foppa kritiserade Duchene.

– Tveksamt om han ska få vara med och spela. Det är lika bra att sätta honom på läktaren till han är trejdad, sa Peter Forsberg då i SVT.

”Alla är glada nu”

Nu när trejden är verkställd menar ”Foppa” att samtliga parter är nöjda.

– Det har blivit speciellt, men alla är glada nu. Jag har pratat med Matt på telefon om det här, säger han till Sportbladet och fortsätter:

– Det har tagit längre tid än vad många hade hoppats och det är inte så lätt för ”Avs” att bara trejda honom. Nu tror jag att alla är glada och nöjda.

Landeskogs syn på trejden

På tisdagens presskonferens berättade Colorados svenska lagkapten och superstjärna Gabriel Landeskog hur han såg på den omtalade trejden och vad som egentligen hände.

– Jag fick reda på det fem minuter in i matchen. Vår assisterande coach fick beskedet i snäckan i örat och berättade för ”Dutchy”, som berättade för oss, sa Landeskog och fortsatte:

– Självklart är det en chock för honom och för oss andra. Lite annorlunda, men med tanke på vilken cirkus det har varit så tror jag att de flesta i laget är rätt lättade. Det har varit ett riktigt störningsmoment stundtals.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!