Vegas överkörda – åtta mål av Oilers

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

Klefbom startade målfesten: ”Otroligt skönt”

Foto: Perry Nelson-USA TODAY Sports
Oscar Klefbom jublar efter sitt mål i boxplay.

NEW YORK. Efter många om och men kom den stora urladdningen äntligen för Edmonton Oilers i natt.

De klappade till Vegas med 8-2.

– Otroligt skönt, det här behövde vi verkligen, säger målskytten Oscar Klefbom till Sportbladet.

Unga Oilers förväntades efter sin finfina fjolårssäsong bli en av årets verkliga utmanare, men efter en planenligt förträfflig premiär har det tidvis gått mycket knackigt under grundseriens inledande sju veckor.

– Ja, säger Oscar Klefbom med en suck, vi har haft svårt att komma upp på samma nivå som ifjol och framförallt inte lyckats utnyttja den speed många lag hade så stora problem med tidigare.

– Varför? Jag tror det är en kombination av saker, bland annat handlar det om att vi var lite underskattade förra säsongen. Innan dess hade ingen riktigt behövt ta oss på allvar. I år vet motståndarna vad vi kan. Men nu tycker jag ändå det känns som vi kan ha hittat en väg framåt. 

Ja, för mot Vegas Golden Knights hemma i Rogers Place i natt brast alla fördämningar. Oilers bara exploderade och vann med rungande 8-2.

– Otroligt skönt, det här behövde vi verkligen, fortsätter ”Kleffy”.

– Jag tror att tretton spelare var med och gjorde poäng. Det ger energi åt hela laget och den energin hoppas och tror jag att vi kan bygga vidare på.

Mål i boxplay

Oscar hörde själv till de där tretton, för det var han som inledde stormningen med ett mål i numerärt underläge sex och en halv minut in i första perioden.

– Jag tror det var mitt allra första mål i boxplay, men det var inte så svårt. Jag fick en helt fantastisk passning. Om jag inte satt den pucken tror jag att jag hade bänkat mig själv, säger han.

▪▪▪

Arizona Coyotes förlorade även i Winnipeg i natt – med 4-1.

Därmed har de nu spelat 20 matcher i inledningen av säsongen utan att vinna en enda av dem under ordinarie matchtid.

Det är ett nytt, mindre smickrande NHL-rekord. 

– Det är som det är. Vi kan bara fortsätta jobba och försöka ta oss ur det här, suckar coachen Rick Tocchet.

▪▪▪

Minnesota-keepern Devan Dubnyk var enastående förra säsongen, men har inlett den här hösten sådär och på sina håll avfärdats som ”slut som artist”.

Well, mot Philadelphia i natt höll han nollan – för tredje matchen i rad.

Det är nytt klubbrekord det – och personbästa.

– Ja, det har känts verkligt bra. Jag har självförtroende nu, säger han.

▪▪▪

Florida sladdar i östra tabellen, men i natt lyckades de bärga en straffseger mot Dallas (4-3)  – inte minst tack vare finländske stjärncentern Aleksander Barkov.

Han hade 28.55 i istid – en helt oerhörd siffra för en center – gjorde det minst sagt viktiga 3-3-målet i tredje perioden, stod för en assist och var till sist med och målade under straffavgörandet också.

▪▪▪

Pittsburgh hade vissa problem med Buffalo hemma i PPG Paints Arena, men vann till slut med 5-4 på övertid – efter en fin framspelning av Sidney Crosby till Conor Sheary.

Patric Hörnqvist tråcklade på något vis in sitt sjätte mål för säsongen från en position bakom Robin Lehners kasse och bidrog även med en assist.

▪▪▪

Lite förhastat är det nog att räkna bort Vancouver Canucks redan.

Efter några mindre lyckade insatser förra veckan visade de imponerande klass mot LA Kings i Staples Center i natt, vände 0-2-underläge och vann med 3-2.

Henrik Sedin gjorde sitt andra mål för säsongen, framspelad av Loui Eriksson.

NHL-svenskarnas amerikanska smeknamn 00:31

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL