Stängs av en match efter osmakliga hånet

Foto: Bildbyrån / Brynäs
Josefine Jakobsen och Hanna Rylander
HOCKEY

Djurgårdens SDHL-spelare Josefine Jakobsen hånades för sina hörselproblem.

Nu stängs Brynässpelaren Hanna Rylander av i en match, meddelar disciplinnämnden.

”Hanna mår mycket dåligt av sitt agerade och ångrar sig djupt”, säger Brynäs klubbdirektör Johan Stark i ett uttalande till disciplinnämnden.

Det var i SDHL-mötet mellan Djurgården och Brynäs som Dif-spelaren Josefine Jakobsen fick motta hån för sina hörselproblem.

– Det kom väldigt oväntat, jag har aldrig blivit hånad för mina hörselproblem tidigare, sa hon till Sportbladet efteråt.

Hanna Rylander, som stod för hånet, bad om ursäkt direkt efter matchen men stängdes ändå av i den efterföljande SDHL-matchen av Brynäs och nu döms hon även till en matchs avstängning av Disciplinnämnden.

”Är kränkande och oacceptabelt”

Att håna någon för ett handikapp är kränkande, oacceptabelt och inte något som ska förekomma på en ishockeyrink. Enligt nämnden bör förseelsen normalt medföra en avstängning som är längre än vad som nu blir fallet. Disciplinnämnden tar dock hänsyn till de åtgärder som vidtagits av Brynäs IF och övriga omständigheter i ärendet och låter därför avstängningen stanna vid en tid som motsvarar en match.”, skriver man i sin motivering.

I domen har Hanna Rylander uttalat sig via klubbdirektör Johan Stark.

”Hanna Rylander har bekräftat att hon under matchen, i frustration, gått över gränsen för vad som är okej. Direkt efter matchen gick hon och bad berörd spelare om ursäkt och skrev också senare under kvällen en ursäkt till berörd spelare. Hanna Rylander mår mycket dåligt av sitt agerande och ångrar sig djupt.”

Sportbladet har sökt Hanna Rylander utan framgång.

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Josefine Jakobsen