Agentens besked om Rödins framtid

”Kör på i Utica och att hans mål är att etablera sig i NHL”

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Foto: Janerik Henriksson/TT

Brynäsfansen drömmer om en återkomst för Anton Rödin, 27.

Men enligt uppgifter till Sportbladet ska den förre lagkaptenen spela minst fem matcher med AHL-laget Utica innan det kommer något beslut om framtiden. 

– Kan bara bekräfta att Anton kör på i Utica och att hans mål är att etablera sig i NHL. I övrigt finns inget att kommentera, säger Rödins agent Tommy Öström. 

Anton Rödin är inne på sin andra säsong med Vancouver Canucks. Förra säsongen förstördes helt av skador. I somras skrev den förre Brynäskaptenen ändå på ett nytt kontrakt, ett envägskontrakt värt runt sex miljoner kronor, som innebär samma lön i NHL som i AHL.

Uppgifter i Kanada gör gällande att Rödin har en överenskommelse med Vancouver att han kan återvända till Sverige om han inte tar plats i NHL. 

Och det var precis vad som hände för några dagar sedan. 

I slutet av träningscampen skickades Rödin ner till farmarlaget Utica Comets i AHL.

Men enligt vad Sportbladet erfar är inte Anton Rödin beredd att ge upp sin NHL-dröm redan nu. I stället tänker kämpa vidare och inleda säsongen i AHL-laget Utica med förhoppningen om att bli uppkallad inom en snar framtid. 

– Jag kan bara bekräfta att Anton kör på i Utica och att hans mål är att etablera sig i NHL. I övrigt finns inget att kommentera, säger Tommy Öström.

Tillhör Brynäs om han återvänder till Europa

Om han inte får sin NHL-chans är spel i Europa ett alternativ.

Den skridskostarka forwarden har fortfarande ett år kvar på sitt treårskontrakt med Brynäs vilket gör att han, enligt NHL-avtalet, automatiskt tillhör Brynäs om han återvänder till Europa. 

Därmed inte sagt att det garanterat blir spel i Brynäs. 

Oavsett avtal väger en ömsesidig överenskommelse mellan spelare och klubb i praktiken tyngre: att spelaren verkligen vill spela för klubben och att klubben har råd at ta över lönekostnaden. 

Ett närliggande exempel är en annan Brynäskapten, Niclas Andersén, som hamnade i Ryssland trots gällande kontrakt med Brynäs. 

Däremot ska Brynäs vara den enda SHL-klubben som är aktuell om Rödin ska spela i Sverige.

Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad: