Juniorkronorna

”Kan åka helt utan tränare – vill bara vinna guld”

Av: 

Hans Abrahamsson

HOCKEY

Flera tunga återbud och en ledarstab slagen i spillror.

Men det är inget som bekymrar Hugo Alnefelt:

– För egen del skulle jag kunna åka dit utan någon tränare över huvud taget. Vill bara dit och spela och vinna guld, säger Juniorkronornas målvakt.

Det har varit en turbulent vecka inför och efter JVM-laget samlades i Sundsvall. Fyra spelare och lika många ledare har så här långt testat positivt för corona.

Det har höjts röster om att det svenska laget inte borde åka till Edmonton, men frågar man spelarna finns det ingen tvekan:

– Det finns ingen anledning att ställa in sig på något annat än att vi ska dit och spela. Det är vad vi utgår från och är superladdade att åka dit och kämpa för Sverige, säger backen Philip Broberg som i så fall gör sin tredje JVM-turnering.

Hur tuff har den senaste veckan varit med alla avhopp?

– Såklart jättetråkigt för de drabbade, men vi är en stark grupp mentalt. Om någon behöver lämna är det andra som kliver fram och visar sin bästa sida. För oss som är kvar gäller det att fokusera på det vi kan påverka och det är att ta hem ett guld till Sverige. Det är vad vi ska fokusera på, säger Broberg.

Du låter väldigt sugen att åka till Edmonton:

– Verkligen. Vi har ett grymt bra lag och har alla möjligheter att vinna guld, även om det är en lång väg dit, men vi ska göra vårt bästa.

Sista testsvaret på fredag

Hugo Alnefelt spelade JVM redan för ett år sedan. Nu har han tappat sin målvaktstränare Nizze Landén som har testat positivt.

– Nizze känner jag bra sedan tidigare och det brukar vara en trygghet ha en målvaktstränare på plats. Nu vet jag inte vad som händer och jag kan inte påverka det, men jag känner mig själv rätt bra och är rätt trygg i mig själv och vet vad jag behöver för att prestera.

Hur viktigt är det att han en målvaktstränare på plats?

– Inte något måste för min del. För egen del skulle jag kunna åka dit utan någon tränare över huvud taget. Jag vill bara dit och spela, ta medalj och vinna guld, säger Alnefelt.

För Skellefteåbacken Philip Broberg blir det en speciell turnering då han tillhör Edmonton Oilers och matcherna spelas i hans kommande hemmaarena Rogers Place.

– Klart det är speciellt. Jag är draftad dit och nu får jag förhoppningsvis spela JVM där. Extra roligt att vara i en stad där man senare kan lira.

I dag torsdag testas Juniorkronorna för sista gången före avresan på söndag och i morgon fredag kommer resultaten:

– Jag är inte jätteorolig. Alla är väldig noggranna med att hålla avstånd och bortsett från när vi äter håller vi oss på rummen, säger Broberg.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Abrahamsson: Här är min trupp till JVM 2020/2021

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Juniorkronorna

Ishockey

JVM i ishockey