Mats Rosseli Olsen

Rubin om nya succén: ”Hade inte trott det själv”

Av: 

Hilda Djupenström

HOCKEY

I 3–0-segern mot Brynäs höll målvakten Niklas Rubin tätt – vilket ger honom en galen start på säsongen med tre hållna nollor på totalt fyra matcher.

– Ärligt talat hade jag inte trott det själv, säger Niklas Rubin.

Redan när Rubin nollade Djurgården förra gången stod han för en bedrift som inte setts sedan Miikka Kiprusoffs tid i AIK 1996.

Då hade han hållit nollan i två raka matcher. Men i torsdagens sammandrabbning med Brynäs toppade han sin bedrift ytterligare – med tredje nollan på fyra matcher.

”Alla tar ansvar”

– Det är klart det är kul, men ärligt talat hade jag inte trott det själv. Det är bara att tacka och ta emot när vi spelar som vi gör, säger Rubin efter segern.

Totalt avvärjde han 19 skott när Brynäs gästade Scandinavium. Men han ser inte nollan som sin egen bedrift, utan som ett resultat av ett kontrollerat lagspel.

– Det handlar om att skapa trygghet genom att varje spelare tar sitt eget ansvar. Vi spelar på ett sätt som ger oss bra chanser nu, säger han.

En fjärde nolla på fem matcher vågar han dock inte utlova.

– Haha, det vågar jag inte lova. Det är mycket som spelar in, men när hela laget hjälps åt så ser matcherna ut så här, säger Rubin.

”Väntat sjukt länge”

Samtidigt som Rubin såg till att försvara målet bakåt, stod Mats Rosseli Olsen, Max Friberg och Lucas Raymond, nyligen draftad för Detroit Red Wings, för målskyttet framåt i Frölunda.

Raymond ska inte ha haft något problem fokusera på dagens match av efter draften.

– Äh. Det är inte så svårt att koppla på när det är hockey. Det har inte varit några problem alls, utan tvärtom, säger han till TT och fortsätter:

– Självklart är det skönt, det är något man har gått och väntat på sjukt länge nu, ännu längre än vanligt med tanke på att det skulle ha varit i somras, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Niklas Rubin höll sin tredje nolla av fyra möjliga i årets SHL.
Publisert:

LÄS VIDARE

Förlorade efter mardrömsdebuten

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Mats Rosseli Olsen

Frölunda

Lucas Raymond

SHL Svenska hockeyligan