Ishockey

”Sådant som bara händer på film”

Av: 

Malin Wahlberg

Peter Beneš i rätt matchtröja, den som tillhör Borås bandy.

Foto: BORÅS BANDY

HOCKEY

Under söndagen hämtade Sörhaga/Alingsås Hockey upp sitt slovakiske nyförvärv på Landvetter.

Problemet var bara att de åkte hem med en bandyspelare i stället.

– Det är helt galet, sådant som bara händer på film, säger Peter Beneš.

Den dråpliga historien om Sörhaga/Alingsås slovakiske nyförvärv har fått många att skratta. Huvudpersonen själv kan inte fatta vad han varit med om. 

– Det är absolut galet. Jag har sett sådant här i filmer, men trodde aldrig att du kunde hända på riktigt. Det är något jag aldrig kommer glömma, säger Peter Beneš.

Likheten är inte slående, men det var han – Borås bandys nyförvärv – som blev misstagen för hockeyspelande landsmannen Martin Chonavec när Sörhaga/Alingsås Alexander Gideberg och Erik Martinsson kom för att plocka upp nyförvärvet på Landvetter flygplats.

– Jag ringde min agent och frågade om han visste vem som skulle komma och hämta mig. Då kom det fram en kille så jag trodde att det var han så vi gick till bilen, berättar Beneš.

”De skrattade bara”

Under den 40 minuter långa bilresan till Alingsås pratade trion konstant. Ändå uppdagades missförståendet aldrig.

– Jag sa att jag hade spelat i Västanfors förra säsongen och berättade till och med att jag hade slutat spela hockey för tre år sedan så jag förstår inte att de inte fattade. Men det var nog för mycket som var likt med den riktiga killen. Jag ser inte ut som en typisk bandyspelare och hade inte mina bandyklubbor med heller så vi missuppfattade nog varandra alla tre.

Sörhaga/Alingsås Hockeys Erik Martinsson till vänster, Alexander Gidebring till höger. I baksätet sitter ”rätt” slovak, Martin Chonavec.

Foto: Privat

Inte ens när bandy-Beneš togs till hockeyarenan förstod han vad som gått fel.

– Jag frågade tre gånger om de inte hade någon bandyarena men de skrattade bara. När vi kom till omklädningsrummet fattade jag fortfarande inte. Men när jag såg att det verkligen var hockeyutrustning sa jag att det måste vara något misstag.

”Fått nya vänner”

Under en stund funderade Beneš dock på att spela med och återuppta sin gamla hockeykarriär.

– Alla skrattade så mycket och tog det med ett leende när de förstod vem jag var. Deras materialare hjälpte mig så mycket och jag är så tacksam för den hjälp jag fick. Jag tänkte faktiskt att jag kanske kunde byta och börja spela hockey igen.

Har du pratat med den riktiga Martin Chonavec? 

– Nej, men jag måste skicka honom ett meddelande och säga förlåt. Det var synd om honom som fick stå och vänta på flygplatsen, men jag är glad att det löste sig så snabbt. Och nu har jag fått nya vänner i en stad nära så det är perfekt.

Publisert:

LÄS VIDARE

De hämtade fel slovak på flygplatsen

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

Bandy