Axelssons oväntade utspel efter ishaveriet

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

GÖTEBORG. Scandinavium kokade och det märktes både på spelare och på isen. 

Dick Axelsson kallade isen ”otroligt dålig”:

– Men vi får se det positiva, mycket folk och bra stämning. Sedan är det skitsamma hur isen är kan man tycka, säger djurgårdsforwarden.

Seger 5–1 i tisdags och förlust 2–5 två dagar senare. Dick Axelsson var allt annat än nöjd med sin egen och Djurgårdens insats i Scandinavium. 

– Vi gör ingen bra match. Släpper till i box play och kommer inte riktigt upp. Frölunda vinner välförtjänt. Solen går upp i morgon. Ny dag och nya möjligheter kommer. 

Bortsett från säkerhetszonen runt djurgårdsklacken var Scandinavium fullsatt och det kändes varmare än någonsin i den, av värmen, ökända arenan.

– Det var otroligt varmt och isen var otroligt dålig. Men vi får se det positiva, mycket folk och bra stämning. Sedan är det skitsamma hur isen är kan man tycka, säger Dick Axelsson.

Han var inblandad i en omdiskuterad situation där han körde in i Frölundas målvakt Johan Gustafsson efter att själv fått en knuff i ryggen. 

– Jag får en knuff i ryggen och åker in i målvakten, det var inte mycket mer än så. 

Hur ser du på de där knuffarna i ryggen när man är så nära målvakten?

– Ja, i min regelbok är det kanske en crosschecking i ryggen, men det är hett därute och det är några beslut som kanske inte alla håller med om, säger Dick Axelsson.

Brodin i slagsmål

En som inte fick fullfölja matchen var Axelssons forwardskollega Daniel Brodin. Han fick matchstraff efter ett slagsmål med Jonathan Sigalet. 

– Jag vet inte om det var så mycket fajt, det var mest lite småjabbar, säger Brodin.

Vad var det som hände?

– Jag ser att något händer framför vårt mål. Sedan trycker han (Sigalet) in mig i högen och så blir det han mot mig. Det jag tänker mest på är varför jag får en extra tvåa. Mest det jag tyckte var konstigt.

Fick du någon förklaring av domarna?

– Nej, jag åkte av isen bara. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!