Sundqvist: ”Vill vara med om en lika kul sommar”

NEW YORK. Den stora festen är över.

Nu börjar regerande mästarna St. Louis Blues det duka upp för nästa.

– Det känns som att vi alla lagt förra säsongen bakom oss och är redo för den grå vardagen igen, säger Oskar Sundqvist till Sportbladet.

St. Louis har aldrig sett ett party som det som utbröt när slutsignalen gick i den sjunde, avgörande Stanley Cup-finalen i TD Garden i Boston tolfte juni.

I princip har firandet av första titeln i Blues 52-åriga historia bara fortsatt sommaren lång.

Först nu, 112 dygn senare, klingar de sista hurra-ropen av.

– Jo, det har varit en sommar man aldrig kommer glömma, konstaterar Oskar Sundqvist, som själv drog helt avgörande strån till Stanley Cup-stacken med sitt outtröttliga slit i fjärdekedjan.

– Själv tycker jag den största höjdpunkten var ceremonin i Sverige, när bucklan kom till Boden och jag fick visa den för familj och vänner. Det är oerhört speciellt.

Dags att ladda om

Men nu är det dags att glömma allt det roliga och inleda arbetet med att försvara titeln.

Det hör till det svåraste som finns i sportvärlden och ytterligt få lyckas. Baksmällan när glamorösa finaler, enorma parader och champagne-orgier plötsligt ersätts med grå vardag knäcker de allra flesta.

– Fast jag tycker det känns som vi att vi kommer kunna hantera den problematiken, fortsätter ”Sunken”.

– Det känns som att vi alla lämnat förra säsongen bakom oss och är redo för den grå vardagen igen. Vi vill ju vara med om en likadan sommar till och vet nu vad som krävs…

Dessutom kommer regerande mästarna den här gången sällsynt nog tillbaks med en i det närmaste intakt trupp. Om något är den starkare än senast efter en sen trejd som tog Carolina-backen Justin Faulk till Missouri-metropolen.

– Det var lite trist att se Joel Edmundson gå i andra riktningen, han är en väldigt god vän. Men visst, Faulk innebär säkerligen en förstärkning. Han är en extremt skicklig back, det har man redan kunnat se, säger Oskar.

– Jag tror samtidigt det betyder mycket att truppen i princip är oförändrad. Det ger trygghet, alla känner sig bekväma och kan sina roller.

Mästarmöte direkt

Bluesmännen kommer hur som helst få bekänna färg direkt, för det är inga andra än Washington Capitals – 2018 års mästare – som står för motståndet i nattens premiär i Enterprise Center.

– Ja, det blir tufft på en gång, de är alltid svåra att spela mot. Vi får se till att vara på tårna, inte minst under deras powerplay, konstaterar ”Sunken”.

– Men framförallt ska det bli kul, jag ser verkligen fram emot att få komma igång igen.

Ja, går det som Den 25-årige Boden-sonen och hans vapendragare väntar ju en ny maratonfest om nio månader…

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!