Ishockey

Elias Pettersson besviken efter förlusten

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEWARK. Han är en klassisk vinnarskalle.

Så nej, Elias Pettersson finner ingen tröst i att Vancouver Canucks var nära poäng även mot New Jersey – trots en mindre lyckad insats.

– Alla lag har sämre dagar. Man ska kunna vinna i alla fall, suckar han efter 1-0-förlusten i Newark.

Vancouver hade fyra raka segrar i kappsäcken när de kom till The Rock i Newark för lördagens matiné och såg ut att vara på väg att blanda sig i striden om de högsta tabellplaceringarna i den västra NHL-konferensen.

Men mot ett Devils som efter en trög start börjat spinna för full maskin tog det alltså stopp. De förlorade – på det enda mål hemmalagets omhuldade draftetta Jack Hughes smällde in i ett powerplay i första perioden.

– Det svider, säger en besviken Elias Pettersson när vi träffar honom efteråt.

– Att vi var nära fast vi hade en mindre bra dag hjälper inte. Alla lag gör sämre matcher, men man ska kunna kriga sig till vinster i alla fall.

Poängsviten tog slut

Den 20-årige stjärnan hade själv ett koppel fina chanser, bland annat utmanade han Devils-keepern med sitt fruktade direktskott några gånger, men det blidde inga mål och hans fyra matcher långa poängsvit klipptes till slut av. 

– Några bra lägen hade jag. Bland annat träffade jag ribban vid ett tillfälle, men det finns inga ursäkter. Pucken ska in i nätet, fortsätter han.

Dessbättre behöver Elias inte gå och gräma sig särskilt länge. Redan under söndagen väntar ny matiné, mot Henrik Lundqvists New York Rangers på Madison Square Garden.

– Ja, det är det bästa med den här ligan. Det kommer alltid en ny match på en gång. Det är bara att glömma det här och försöka på nytt då.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Bjurman: Stackars åldringar - det är kidsens tid i NHL nu

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

NHL

Elias Pettersson

Vancouver Canucks

Jack Hughes

Madison Square Garden

New Jersey