Elias Pettersson besviken efter förlusten

NEWARK. Han är en klassisk vinnarskalle.

Så nej, Elias Pettersson finner ingen tröst i att Vancouver Canucks var nära poäng även mot New Jersey – trots en mindre lyckad insats.

– Alla lag har sämre dagar. Man ska kunna vinna i alla fall, suckar han efter 1-0-förlusten i Newark.

Vancouver hade fyra raka segrar i kappsäcken när de kom till The Rock i Newark för lördagens matiné och såg ut att vara på väg att blanda sig i striden om de högsta tabellplaceringarna i den västra NHL-konferensen.

Men mot ett Devils som efter en trög start börjat spinna för full maskin tog det alltså stopp. De förlorade – på det enda mål hemmalagets omhuldade draftetta Jack Hughes smällde in i ett powerplay i första perioden.

– Det svider, säger en besviken Elias Pettersson när vi träffar honom efteråt.

– Att vi var nära fast vi hade en mindre bra dag hjälper inte. Alla lag gör sämre matcher, men man ska kunna kriga sig till vinster i alla fall.

Poängsviten tog slut

Den 20-årige stjärnan hade själv ett koppel fina chanser, bland annat utmanade han Devils-keepern med sitt fruktade direktskott några gånger, men det blidde inga mål och hans fyra matcher långa poängsvit klipptes till slut av. 

– Några bra lägen hade jag. Bland annat träffade jag ribban vid ett tillfälle, men det finns inga ursäkter. Pucken ska in i nätet, fortsätter han.

Dessbättre behöver Elias inte gå och gräma sig särskilt länge. Redan under söndagen väntar ny matiné, mot Henrik Lundqvists New York Rangers på Madison Square Garden.

– Ja, det är det bästa med den här ligan. Det kommer alltid en ny match på en gång. Det är bara att glömma det här och försöka på nytt då.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!