Finske hockeyspelaren sparkas efter påstådd fylleskandal

avMattias Karlsson

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Virtanen.

TPS Åbo har gått ut med att de brutit med veteranen Jonne Virtanen.

I ett öppet brev på sociala medier berättar den 31-årige ishockeyspelaren själv om anledningen.

Han var alkoholpåverkad på en middag under en lagresa till Danmark, följande dag var han bakfull och drack en öl på flygplatsen.

Finska storklubben TPS Åbo har i ett pressmeddelande gått ut med att de avslutat kontraktet med Jonne Virtanen på grund av välgrundade och motiverade skäl.

Enligt spelarens egna öppna brev på twitter har klubben som anledning till uppsägningen angett misskött uppförande och kraftigt drickande på jobbet.

Jonne Virtanen menar själv att hans huvudsakliga jobb är att spela och träna och att han i de här sammanhangen aldrig konsumerat eller varit påverkad av alkohol.

Tänker överklaga

Den avgörande händelsen ska har varit en lagresa till Danmark, men Jonne Virtanen skriver att det handlade om en rookiemiddag som brukligt betalades av klubben.

Han medger också att han dagen efter, som var en resdag hem, tog en öl på flygplatsen men att det inte på något sätt skulle vara något fel.

I det publicerade brevet uppger Jonne Virtanen också att han för avsikt att ta kontraktsfrågan vidare till en överklagan.

”Jag anser att klubben har sagt upp mitt kontrakt på falska och ofullständiga grunder, jag skulle ha velat att vi kunnat komma överens”, skriver han.

Välmeriterad i ligan

Den storväxte forwarden (197 centimeter och 118 kilo) har spelat över 600 matcher i högsta finska ligan och slutspelet, de fyra senaste säsongerna han han spelat för TPS Åbo där han också under två av säsongerna varit assisterande kapten.

Nya för säsongen i TPS Åbo är svenska spelarna Anton Holm (forward från AIK), Henrik Larsson (back från Bik Karlskoga) och Filip Windlert (back från AIK).

ARTIKELN HANDLAR OM