Arvidsson tillbaka efter attacken

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Hackspetten från Kusmark är tillbaka igen.

Han gjorde comeback i segermatchen mot Boston i förrgår – och när Nashville slog Arizona hemma i julrusiga Bridgestone Arena dunkade Viktor Arvidsson in ett mål också.

– Det blev ett litet Tommy Salo-mål, men det var skönt att få in en puck och det var ännu skönare att vi vann innan uppehållet, säger han till Sportbladet efter 3-2-segern.

Det tog en månad för Viktor Arvidsson att repa sig efter den dubbla crosschecking-attack han utsattes för av St. Louis-busen Robert Bortuzzo i mitten av november, men nu är den lille Kusmark-krigaren som med sin fenomenala ettrighet skänker Nashville mer energi än en hel kärnkraftsreaktor alltså tillbaka – och han sprakar på samma sätt som vanligt.

– Mja, lite rostig är jag. Det känns att jag varit borta ett tag, säger han på telefon medan han breder sig en skinkmacka i hemmet i Nashville efter julduellen mot Arizona hemma i Bridgestone Arena.

– Men det är väldigt roligt att vara tillbaka och det känns bättre och bättre hela tiden.

Foto: Mark Humphrey / TT NYHETSBYRÅN

”Tommy Salo-mål”

I natt prickade publikfavoriten in sitt första mål sedan comebacken också. Efter förarbete av landsmännen Mattias Ekholm och Calle Järnkrok drog han i mitten av andra perioden på ett stenhårt direktskott som tog i huvudet på Coyotes-keepern Antti Raanta – och sedan försvann in i kassen.

– Ja, det blev kanske ett litet Tommy Salo-mål. Men det var skönt att få in en puck, det är ju min roll att vara offensiv, fortsätter ”Arvy”.

Som dock är mest nöjd med att hela laget fortsatte i samma stil som under förra veckans framgångsrika bortaresa och vann igen.

– Det här är bara en kort ”stint” men det känns som att vi börjat spela för varann igen och inte åker omkring och hoppas att saker och ting ska hända av sig själv, menar han.

– Och det känns riktigt skönt att vi fick en vinst innan uppehållet.

Även Filip Forsberg gjorde ett mål – sitt fjortonde för säsongen.

Gabriel Landeskog kan avnjuta sin älskade julgröt med gott samvete.

Han stänkte, mycket fint, in sitt åttonde mål för säsongen när Colorado rundade av höstsäsongen med en rungande 7-3-seger mot Golden Knights i Las Vegas.

Av julaftonsnattens alla underliga resultat i NHL tog det i United Center i Chicago priset.

Bottenlaget New Jersey Devils slog Blackhawks – med 7-1!

– Vi tog ledningen och spelade sedan bra hockey matchen igenom. Det känns förtroendeingivande, säger backstjärnan PK Subban till klubbens hemsida.

Chicago-coachen Jeremy Colliton känner mindre av den tillförsikten.

– Det här var inte ens i närheten av acceptabelt från vår sida, suckar han.

Julfriden är säkrad även i Vancouver.

Canucks vann sista matchen innan lovet, hemma mot Edmonton, med 4-2.

Loui Eriksson satte sista målet i tom kasse, framspelad av Alex Edler – och Oscar Klefbom gjorde ett av gästernas mål.

I Los Angeles avgjorde regerande mästarna från St. Louis direkt. De hade ledningen med 4-0 redan efter knappt tretton minuter, slog sedan av på takten och vann till slut med 4-1.

Jacob de la Rose svarade för en assist.

Montreal Canadiens visade åter musklerna med en övertygande 6-2-seger borta mot Winnipeg. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!