”Tänkte på om jag skulle få träffa mina barn igen”

Jonas Ahnelövs skräck på Leksandträningen

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Jonas Ahnelöv föll olyckligt i en närkamp på träningen.

Leksand-backen skars av en medspelares skridsko i fallet.

– Jag tänkte på om jag skulle få träffa mina barn igen, säger han.

Leksand håller på och förbereder sig inför Skoda Trophy i Södertälje, försäsongsturneringen som sänds exklusivt på Sportbladet.

Stjärnbacken Jonas Ahnelöv råkade ut för en otäck olycka på fredagens träning.

En medspelares skridskoskena skar honom svårt över halsen, han kände en brännande känsla över halsen och blodet forsade på isen.

– När jag tittade ner på isen såg jag att det var blod där, jag tog upp handen till halsen och då blev även den full av blod. Då började paniken komma, säger Jonas Ahnelöv till Siljan News.

Foto: Privat

Larmade polishelikopter

Personerna runt laget förstod allvaret i händelsen, två ambulanser var på plats inom några minuter och polishelikoptern gjordes beredd.

Hockeyutrustningen klipptes sönder och Jonas Ahnelöv fick ligga med hårt tryck i ambulansen till Falu lasarett.

– Jag tänkte på om jag skulle få träffa mina barn igen, sådana funderingar var det som snurrade uppe i huvudet. Det var riktigt jäkla otäckt och det är något jag inte önskar någon annan människa att behöva vara med om, säger Jonas Ahnelöv.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Millimeter från död

På sjukhuset konstaterade läkare att han hade haft väldig tur, såret började en liten bit under höger öra och fortsatte någon centimeter nedåt.

– De sa på sjukhuset att det bara var någon millimeter från halspulsådern, jag måste ha haft änglavakt nere på isen. En halv sekund, centimeter eller millimeter kan vara det som skiljer mellan just liv och död, säger Jonas Ahnelöv.

Skräckupplevelsen har gjort honom rädd, han säger att han inte är så sugen på att köra kampövningar igen.

– Jag vet ju inte hur länge de här tankarna och känslorna sitter i. Förhoppningsvis försvinner de ganska snabbt, säger Jonas Ahnelöv.

Match på torsdag

Fortfarande omskakad följde han onsdagsträningen från läktaren, eventuellt provar han åka skridsko igen på onsdag.

På torsdagskvällen spelar Leksand mot Malmö under turneringen i Södertälje.

32-åringen, nyblivne assisterande kaptenen och tidigare Tre Kronor-spelaren Jonas Ahnelöv skrev ett tvåårskontrakt med Leksand inför förra säsongen.

Leksand har spelat fyra träningsmatcher och förlorat alla fyra, Jonas Ahnelöv har bildat första backpar med nye amerikanen Matt Caito från Kalifornien och inte noterats för någon poäng.

Publicerad:

LÄS VIDARE