Uppgifter: Modo värvar tjeckisk landslagsmålvakt

Patrik Bartosak
Patrik Bartosak

Modo kan ha hittat en ny målvakt. En etablerad VM-målvakt dessutom.

Enligt Allehanda ska tjeckiska landslagsmålvakten Patrik Bartosak, 26, vara klar för en flytt till Örnsköldsvik.

Patrik Bartosak har haft bäst räddningsprocent i den tjeckiska hockeyligan två säsonger i rad och var etta mellan stolparna för det tjeckiska landslaget under VM förra året.

Nu verkar hockeyallsvenskan vänta för 26-åringen.

Enligt lokaltidningen Allehanda är Bartosak klar för Modo, som varit på jakt efter en målvakt i den fortsatta kampen om SHL-uppflyttning.

Om uppgifterna stämmer värvar de dock en målvakt som haft desto större problem utanför isen.

”Glad att jag gjorde något åt det”

När tjecken var yngre och tillhörde NHL-laget Los Angeles Kings organisation 2015 så anklagades han för att ha misshandlat sin flickvän, vilket följdes av att Kings stängde av honom.

Lägg därtill att spelaren i höstas bröt sitt kontrakt med tjeckiska Ocelari Trinec (hans senaste klubb), följt av att han lade in sig själv på ett behandlingshem för att tampas med psykiska bekymmer samt ett alkoholproblem.

– Första månaden var tuffast, jag genomgår fortfarande behandling, men lyckligtvis har jag passerat det värsta. Mina personliga problem ökade fram tills jag en dag kände att jag behövde göra något. Jag är glad att jag gjorde något åt det relativt tidigt. Nu handlar det om att fortsätta resan, sade Bartosak till tjeckiska iSport tidigare denna månad.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!