Backdoldisen uppvaktas av SHL-klubbar

Örebros backdoldis Gustav Backström, 25, har svarat för en stark säsong.

Till våren går kontraktet ut och enligt vad Sportbladet erfar finns det intresse från andra SHL-lag.

– Jag är öppen för allting, säger han själv.

Gustav Backström är inne på sin fjärde SHL-säsong med Örebro. Han en av många spelare i Niklas Erikssons lag som har haft en bra utveckling den här säsongen. Den defensivt skicklige backen har snittat 17 minuter per match, bara sju spelare i laget snittar mer istid. Det har även blivit fem passningspoäng framåt. 

Backström själv är nöjd med roll:

– Ja, det känns som hittat en väldigt bra roll, med mycket boxplay och spel i defensiva situationer. Jag har vuxit i det defensiva spelet. Det är alltid kul var på isen och få stort förtroende.

”Just nu vet jag ingenting”

Backström kommer från Lindesberg och har, bortsett från ett par juniorår i Modo, tillhört Örebro. Efter den här säsongen går tvåårskontraktet ut. Det finns andra SHL-klubbar som har visat intresse för Backström och ser att de kan få en etablerad, defensivt stabil SHL-back till en förhållandevis låg lön. 

– Intresse från andra klubbar är inget jag kan kommentera. Det är agenten som för alla dialoger. Just nu vet jag ingenting. Jag koncentrerar mig på den här säsongen och att stärka mina egna aktier även om lagets bästa givetvis går först. 

Är det bara Örebro som gäller för dig?

– Jag är öppen för allting. Jag vet att agenten jobbar för fullt för att hitta en bra lösning. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!