Växjö tog tre blytunga poäng mot Linköping

Det var en av säsongens absolut viktigaste matcher – för båda lagen.

Då tog Växjö ett steg närmare en åttondelsfinal efter 2–1 mot ett formstarkt Linköping.

– Det är naturligt när det blir en slutspurt, då kopplar man på lite extra, säger matchhjälten Fredrik Karlström i C More.

Linköping har prickat formen den senaste tiden. Laget har gått från en kamp i den absoluta botten till att slåss om en plats i åttondelsfinalerna.

Men 1–2 mot Växjö betyder att avståndet har ökat.

Åtta poäng upp

Med åtta matcher kvar är det åtta poäng upp till tiondeplatsen som betyder en plats i åttondelen. En position som Växjö har lagt beslag på.

Mot Linköping tog Växjö ledningen i slutet av första perioden när Emil Pettersson vinklade in 1–0 efter en snygg skottpassning av Miika Koivisto.

Matchavgörande straff

Fredrik Karlström utökade sedan till 2–0 halvvägs in i mittperioden när han gjorde mål på straff. Ett mål som blev matchavgörande.

– Jonas (Gustavsson, målvakt i Linköping) är rätt stor så jag tror han visste min vad jag tänkte göra först. Så jag gick på plan B och plan C, säger Karlström i C More.

Med två gjorda mål med sig spelade det ingen roll att hemmalagets offensiv inte lyckades göra fler mål. Viktor Andrén släppte bara in en puck och Växjö lyckades komma undan med segern.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!