”Ingen vill ha Loui Eriksson”

NHL-journalisten: ”Loui Eriksson har ingen stor roll i klubben”

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:

Loui Eriksson, 33, och Vancouvers tränare Travis Green har svårt att komma överens.

NHL-skribenten Rob Williams spekulerar nu i var svenske forwarden kan ta vägen.

”Det finns bara ett problem – ingen vill ha honom”, skriver han.

Det var i en intervju inför hockey-VM som allting startade.

Loui Eriksson gick offentligt ut och erkände att han och och huvudtränaren inte går ihop riktigt.

– Det är svårt när jag inte får samma förtroende som jag fått av alla andra coacherna jag haft under min karriär, sa Eriksson bland annat till Hockeysverige.

Efteråt bekräftade Vancouvers general manager Jim Benning att svensken kan trejdas.

– Jag kommer att prata med Loui den här veckan för att höra hur han ser på allting och varför han sa som han gjorde, sa Benning då.

Pratade med agenten

Men det gav inga resultat.

För när klubben förlängde kontraktet med Alexander Edler, fick general managern frågor om Loui Eriksson. Då sa han att han har försökt nå svensken men utan att få något svar.

– Jag har varit ganska upptagen på senare tid, men jag har försökt ringa Loui två gånger, dessutom jag har skickat sms, men jag har inte fått något svar. Däremot har jag pratat med hans agent (J.P Barry), sa Benning.

Foto: DARRYL DYCK / TT

Har två år kvar

Nu skriver NHL-journalisten Rob Williams att Loui Eriksson kommer med stor sannolikhet att lämna klubben. Han hävdar att Jim Benning inte vill annat än att trejda 33-åringen, som är den bäst betalde spelaren i laget.

”Loui Eriksson har ingen stor roll i klubbens planer för framtiden. Men det finns bara ett problem: Ingen vill ha honom. Eriksson kommer att fira sin 34:e födelsedag den här veckan, vilket inte inger hopp att han kan få nytt liv i sin karriär i Vancouver eller någon annanstans för den delen”, skriver Williams. 

Den svenske forwarden har noterats för 29 poäng (11+18) på 81 matcher den gångna säsongen. Eriksson har två säsonger på sitt NHL-kontrakt med Vancouver Canucks. Han har även en ”no-trade”-klausul i kontraktet.

Publicerad: