AVSLÖJAR: Tyler Kelleher klar för Djurgården

Publicerad 2024-05-30

Han blev stor kvalhjälte för Brynäs och utsågs till slutspelets mest värdefulla spelare.

Sedan dess har Tyler Kelleher, 29, jagats av en rad klubbbar.

Nu är han klar för Djurgården. 

Följ ämnen
Brynäs IF

Hockeynews var först med att berätta att Djurgården var muntligt överens med Kelleher. Enligt Sportbladets uppgifter är han helt klar.

Djurgården bekräftade övergången under torsdagseftermiddagen.

Det har varit en hård kamp om 29-årige Tyler Kellehers underskrift. Brynäs funderade ett tag på att erbjuda den skicklige amerikanen kontrakt även i SHL. Bland de allsvenska klubbarna har Västerås, Södertälje, Björklöven och Djurgården varit ute efter Kelleher, enligt vad Sportbladet erfar,

Nu har den högerfattade forwarden gjort sitt val.

Och det blir Djurgården och nya sportchefen Niklas Wikegård som vinner dragkampen om Kelleher. 

Hos Djurgården är planen att den spelskicklige poängmaskinen ska avlasta Lins Klasen i de kreativa spelet och i powerplay.

Tyler Kelleher, 29, lämnar för Djurgården.

Vann poängligan i slutspelet

Djurgården blir Kellehers femte svenska klubb sedan han 2019 kom till Oskarshamn. Han har även representerat Rögle, HV71 och Brynäs. Dessutom har han hunnit med en säsong i finska Liiga.

Kelleher har varit poänggaranti i allsvenskan, där han snittat en poäng per match i både HV71 och Djurgården och i vårens slutspel vann han poängligan med 15 poäng på 13 matcher och utsågs också till MVP. 

Även i slutspelet med HV71 för två år sedan levererade Kelleher stort, där blev det 15 poäng på lika många matcher när HV tog steget upp i SHL.