Mardröm för Malmö i ångestmötet

Matchstraff på lagkaptenen, bortdömt mål och storförlust i ångestmötet.

Malmö hade en mardrömseftermiddag och efteråt var Emil Sylvegård rejält frustrerad – och gick hårt åt HV71:s Emil Andrae.

– Om det blir ett kval mot dem får jag köra över honom, säger Sylvegård i C More efter 1–5- förlusten.

Utvisningar i massor, matchstraff på lagkaptenen och ett bortdömt mål gjorde att Malmö förlorade med 1–5 mot HV71 – och nu kommer negativt kvalspel allt närmare för SHL-jumbon.

Malmölägret var rejält irriterat under matchen på grund av flera situationer.

”Jävligt förbannad”

Bland annat fick laget ett mål bortdömt vid underläge 0–2 i andra perioden. Joakim Ryan trodde att han hade reducerat men Emil Sylvegård bedömdes ha stört Joni Ortio i HV71:s mål tillräckligt med klubban för att målet skulle dömas bort.

– Jag är jävligt förbannad. Det känns som att domarna ska ringa på varje jävla mål vi gör, det har varit så hela säsongen. Det är sjukt frustrerande, säger Emil Sylvegård.

Värre skulle det bli för Skånelaget. Oliwer Kaski satte 3–0 för HV71 i slutet av andra perioden och i tredje fortsatte raset.

Marcus Sylvegård ådrog sig två raka utvisningar tidigt i perioden och med cirka kvarten kvar fick Malmökaptenen Fredrik Händemark matchstraff för att ha tacklat Emil Andrae i ryggen.

Kritiserar Andrae

Helt felaktigt, enligt Emil Sylvegård.

– Andrae ser Händemark komma och vänder ryggen till. Jag tycker det är sjukt dåligt. Det är inte första gången. Sedan har vi hur många lägen men vi gör fan inte mål, förlåt för att jag svär, säger han.

Sylvegård var rejält irriterad på Andrae och menade att han förstärker flera situationer. När lagen tackade för varandra på isen syntes Sylvegård säga några väl valda till HV71-backen.

– Jag säger till honom att han är en filmare och ska börja skådespela i stället. Om det blir ett kval mot dem får jag köra över honom

HV71 är fortsatt nästjumbo med 46 poäng men har nu ”bara” fyra poäng upp till Brynäs som förlorade mot Rögle. Malmö är sist med 39 poäng.

Malmö förlorade.
Malmö förlorade.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!