Här landar Lundqvist i VM-staden Köln

HOCKEY

”Kungen” är på plats.

På lördagsförmiddagen landade Henrik Lundqvist i Köln, tillsammans med Rangers-lagkamraten Oscar Lindberg, för att skörda framgångar med Tre Kronor i VM.

Henrik Lundqvist, 35, fick ett snöpligt slut på säsongen då hans New York Rangers åkte ur Stanley Cup-slutspelet i kvartsfinalen mot Ottawa tidigare i veckan.

Desto mer glädjande för de svenska hockeysupportrarna var att målvaktsstjärnan efter uttåget tackade ja till VM-spel med Tre Kronor.

– Efter besvikelsen här borta skulle det betyda mycket med en framgång i VM, sa Lundqvist till Sportbladet.

Sista chansen?

Nu har ”kungen”, som han kallas i New York, landat i tyska Köln.

Sportbladets fotograf Jimmy Wixtröm var på plats på flygplatsen när Lundqvist satte fötterna på tysk mark tillsammans med lagkamraten Oscar Lindberg, som även han förstärker den 19 NHL-spelare starka Tre Kronor-truppen.

Pågående VM kan bli Lundqvists sista framträdande i landslaget.

– Nu när det inte ser ut att bli något OS är det ju inte säkert att det blir några fler tillfällen att spela med Tre Kronor så den här chansen ville jag verkligen ta, sa 35-åringen, som nu också kan få chansen att spela med tvillingbrodern Joel Lundqvist.

”Ser fram emot det”

Ytterligare ett skäl till att ”Henke” valde att sätta sig på planet till Tyskland.

– Ja, det var länge sedan vi spelade tillsammans. Tolv år sedan, rentav. Då spelade vi ju i Frölunda. Landslaget vet jag inte när det var och VM har vi aldrig varit med i samtidigt. Så det ser jag verkligen fram emot. Det ska bli riktigt roligt, sa Henrik Lundqvist, som, precis som Oscar Lindberg, väntas spela mot Danmark i morgon söndag.

Nicklas Bäckström, den sista pusselbiten i Tre Kronor, ansluter till truppen under söndagen.

14.00 på lördagen hålls en presskonferens med Henrik Lundqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM