Crosby glänste – nu ska stjärnan hånas

HOCKEY

Sidney Crosby var härföraren med tre poäng när Pittsburgh Penguins enkelt slog Blue Jackets med 4–1 i natt.

Nu vill en tidning i Columbus göra sitt för att hjälpa till och försöka stoppa stjärnan i den tredje matchen – med en hånfull mask.

Det är Columbus Dispatch som tryckt upp ansiktsmasker på en gråtande Sidney Crosby när lagen möts i match 3 i Columbus på söndag.

Maskerna bifogas tidningen under söndagen och är tänkt att psyka superstjärnan när han och Penguins kommer till Columbus för match 3. Columbus Dispatch hade 2013 en upplaga på 257 000 exemplar på söndagar.

Men laget anländer dit med maxat självförtroende efter två övertygande segrar hemma i PPG Paints Arena.

I natt var det just Crosby som var matchens störste förgrundsfigur.

”Sid” gav Pittsburgh ledningen drygt åtta minuter in i den första perioden efter en tavla av Columbus målvakt Sergej Bobrovskij.

Ryssen fumlade bakom förlängda mållinjen, tappade pucken och via ett par snabba passningar nådde den en helt fri Crosby framför kassen. En enkel styrning senare var stjärnans 50:e slutspelsmål ett faktum.

Hörnqvist satte 4–1

I andra kvitterade Columbus (Brandon Saad), men glädjen varade bara i 51 sekunder. Sedan kom Crosby i ett två mot ett-läge tillsammans med Jake Guentzel och efter en klockren passning och ett direktskott av Guentzel stod det 2–1.

I början av tredje punkterades matchen. Återigen stod Sidney Crosby för passningen, nu till Jevgenij Malkin som från snäv vinkel sköt 3–1 i powerplay.

Patric Hörnqvist gjorde sedan 4–1 i tom kasse med 46 sekunder kvar.

– Vi har börjat lite svagt i båda matcherna, men när vi väl fick upp farten skapade vi mycket, säger Sidney Crosby till Penguins hemsida.

Fleury räddade 39 skott

Även Penguins målvakt Marc-André Fleury – som fått chansen då förstekeepern Matt Murray är skadad – imponerade.

39 räddningar blev det till slut för veteranen som spelade sin 102:a slutspelsmatch (klubbrekord).

– Han var solid. De fick mycket trafik framför målet, han fick kämpa mot spelare och studsar, säger Crosby.

Därmed har Penguins alltså utan några större problem skaffat sig en 2–0-ledning i matchserien och ser, trots att flera spelare fortfarande är skadade, starkt ut.

Columbus Dispatch tweet som kort efter plockades bort.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM