”Lyckades inte förbereda spelarna”

HOCKEY

GÖTEBORG. Krossade på hemmaplan.

Då gav Frölundatränaren en person skulden. Sig själv.

– Jag är ruskigt besviken över min insats i dag, säger han.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Massor av puck, få lägen, och en känsla av att det nog skulle ordna sig förr eller senare. Men Frölundas insats mot Brynäs lämnade mycket att önska. Och det tog Roger Rönnberg helt och hållet på sig.

– Vi var naiva och visade dålig ödmjukhet. Och det finns bara en människa som ska ställa sig framför spegeln och fundera varför han inte fick ut det budskapet i dag. Jag är ruskigt besviken på min dag på jobbet i dag, säger Frölunda-tränaren.

Trots att Frölunda förde spelet så var man aldrig nära segern. Slappt försvarsspel korsat med Brynäs smått otroliga effektivitet framåt kunde ha gjort att förlusten blivit än större.

”Som en dålig basketmatch på 70-talet”

– Jag fick inte laget att hitta ödmjukheten, att göra det hårda jobbet. Allt ifrån att hålla skärpan i passningsspelet i egen zon till att jobba färdigt i närkamperna och rakheten i anfallsspelet. Det var som att se en dålig basketmatch från 70-talet, där vi bara spelade runt, runt, runt.

Frölunda blev nollade på hemmaplan, något som inte hänt sedan den 3 mars 2016. Sedan 0-2 mot Linköping då har Frölunda spelat 49 hemmamatcher i rad där man lyckats göra minst ett mål.

Rönnberg var vansinnig på spelarnas inställning.

– Från andra bytet jobbade vi på att förändra. Men jag är besviken på min förmiddag i dag. Det ska jag och coachteamet gå igenom hur vi förberett laget. Eller hur vi lyckades att inte förbereda laget. För förberedda var det sista vi var i dag. Jag visste att det här skulle bli en svår match, men jag lyckades inte förmedla det till spelarna. Men det tar inte bort något av det Brynäs gjorde i dag, det var ett lag som satte arbetsinsatsen jävligt högt, och vi lyckades inte matcha det.

ARTIKELN HANDLAR OM