Colorados kross: 11–1 på två matcher

NEW YORK. Lavinen går i Klippiga bergen.

Colorado Avalanche körde återigen över Minnesota under lördagskvällen och har nu slagit den heta rivalen med 11–1 på ett par dygn.

– Vi börjar leva upp till våra egna förväntningar, säger målskytten Gabriel Landeskog efter 6-0-knocken.

Den här veckan, i mitten av mars, lär bli ihågkommen som den då Colorado Avalanche stegrade upp på bakdäcken och började spela just så lysande hockey som många innan säsongen föreställde sig att de skulle göra.

I torsdags slog de Minnesota med 5-1 – och avlossade 55 skott mot mål – och under lördagen följde de upp med en ännu mer övertygande 6-0-seger, efter 42 nya skott.

– Det såg inte ut som vi ville tidigare under säsongen men efter några möten när vi diskuterat saken har vi börjat leva upp till våra egna förväntningar, säger Gabriel Landeskog under sin presskonferens efter slutsignalen.

”Riktigt solid insats”

– Jag tycker vi stod för en riktigt solid insats över hela banan idag. Grubauer var lysande i kassen, vi flög i anfallszonen och vårt powerplay har verkligen kommit igång.

”Gabbe” hörde själv till de som flög allra högst. Han tryckte i mitten av första perioden in sin nionde fullträff för säsongen och spelade också fram till mål signerade Cale Makar och den just nu helt enastående Mikko Rantanen.

Läs mer om vårens hockeyfester:

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!