Hörnqvist hyllas stort efter ännu en bragdmatch

Florida Panthers och Patric Hörnqvist fortsätter att överraska stort i NHL.

Trots underläge med både 0–2 och 1–4 vände de till seger efter bland annat ett viktigt mål från svensken.

– Patric Hörnqvist har infört en ny kultur i Florida Panthers, han är anledningen till den förändrade attityden, säger förre NHL-spelaren och nuvarande experten Bill Lindsay i NHL Network.

Florida Panthers vann med 5–4 mot Columbus Blue Jackets i Ohio efter fyra raka mål och att amerikanske forwarden Frank Vatrano avgjort 2.48 in i förlängningen.

Laget tätar till spänningen i toppen av den centrala divisionen när lokalrivalen Tampa Bay Lightning överraskande förlorade mot strykpåsen Detroit Red Wings med 6–4 i Michigan.

Patric Hörnqvist satte som så många gånger förr fart på laget när han reducerade till 2–1 i slutet av den första perioden. ”Bengan” styrde in ett skott från svenske backen Gustav Forslin från Linköping.

”Ett otroligt mod”

Den 34-årige högerskjutande stockholmaren är ny från Pittsburgh Penguins för den här säsongen. Han har nu gjort elva mål och elva assist på 26 matcher.

– Jag kan lova att huvudcoachen Joel Quenneville älskar att ha Patric Hörnqvist där ute på isen. Det är sensationellt att han vid 33 års ålder kan leverera på det här sättet som han gör. Han visar ett otroligt mod framför motståndarmålet, han står där och styr in slagskott i hög fart och ibland i huvudhöjd. Viljan och det hårda slitet i varje byte har tvingat stjärnorna Jonathan Huberdeau, Aleksander Barkov och Aaron Ekblad att också kliva fram och spela ett mer uppoffrande spel, säger Bill Lindsay.

Laine bänkad igen

Columbus Blue Jackets åkte på åttonde förlusten på de tio senaste matcherna. Det verkar fortsatt frostigt mellan karismatiske huvudcoachen John Tortorella och Patrik Laine som kommit från Winnipeg Jets under säsongen.

Det finske högerskjutande forwarden bänkades med 6.34 kvar av under ordinarie tid och under hela förlängningen. Han var inne på isen på baklängesmålen till 4–2 och 4–3.

– Vi den tidpunkten var det så det blev. Det är inte så mycket att säga om det, säger John Tortorella.

– Vid ett av målen studsade pucken och jag kunde inte få bort den, det är sådant som händer. Jag tyckte att jag spelade bra, men jag antar att jag har fel, säger Patrik Laine.

Efter en poäng på sju matcher gjorde han trots allt 3–1 och spelade fram Oliver Björkstrand till 2–0 (den danske forwarden hade två mål och en assist i matchen).

Läs mer om vårens hockeyfester:

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!