NHL

”En fröjd att spela i den här staden”

Vegas kvitterar mot Colorado – Wiliam Karlsson hyllar fansen

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

LAS VEGAS. 18 000 lyriska fans gjorde vågen i Las Vegas i natt – om och om igen.

För Golden Knights lyckades ånyo sänka favoriten Colorado och har därmed utjämnat Stanley Cup-slutspelets hetaste kvartsfinal.

– Det är verkligen en fröjd att spela i den här staden, säger William Karlsson, som stod för inte mindre än tre assist, till Sportbladet efter 5-1-serien.

Det vore fel att beskriva det som att festen i T-Mobile Arena på Las Vegas Boulevard fortsatte i natt. Det var snarare så att den växlade upp och nådde en ny nivå av gränslös eufori. Under de sista tio minuterna, när det i praktiken stod klart att spelstadens hockeyhjältar skulle ta andra raka segern mot Avalanche, rullade ett konstant party på de fullpackade läktarsektionerna. 18 000 åskådare – säsongens högsta publiksiffra i NHL – dansade, tjöt, sjöng, hoppade och gjorde vågen. Om och om igen.

– Ja, det var rätt hygglig stämning, säger William Karlsson och gör sig därmed skyldig till decenniets understatement.

– Fantastiskt att få uppleva förstås. Det är en ren fröjd att få spela in den här staden.

Han och hans lagkamrater förtjänade å andra sidan dundrande ovationer också. För de inte bara vann igen. De stod för enastående insats. Med vanvettigt högt tempo, frustande aggressivitet, otroligt enveten forechecking och – tidigare ibland saknad – killer-instinkt i avslutningarna fick de mäktiga Avalanche att se ut som ett rätt ordinärt lag. Inte ens superkedjan med Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen och Gabriel Landeskog åstadkom så värst mycket. Det är lätt att få för sig att riddarna kommit på hur favoriterna från Klippiga bergen ska hanteras.

– Mja, jag vet inte om man kan beskriva det så. Kanske. Chandler Stephenson-linan har i alla fall gjort ett väldigt bra jobb med att ta bort de killarna i de senaste matcherna, fortsätter ”Wild Bill”.

– Men jag tycker vi överhuvudtaget gjorde en bra match ikväll, vi kom i våg efter våg och lyckades sätta puckarna. Det är så vi ska spela och det gjorde vi nu.

Briljant trio

Den kedja William själv bildat med Jonathan Marchessault och Riley Smith sedan klubben föddes hösten 2017 var kvällens stora attraktion i T-Mobile. Marchessault fullbordade ett hattrick – varpå kepsarna regnade över isen i flera minuter – och ”Världens bästa Karlsson”, som han kallas i Nevada, assisterade till samtliga tre mål.

– Vi känner varandra rätt väl vid det här laget, det hjälper. Vi gillar också att spela hockey snabbt och när vi inte funderar så mycket utan bara kör brukar det gå bra. Marchessault var ju riktigt vass ikväll, det är starkt att stänka in tre puckar.

Nu fortsätter serien med en match i Denver natten till onsdag – och Vegas-riddarnas plan är självfallet vinna den och skaffa sig slagläge inför nästa party i hemmaarenan på torsdag.

– Det vore onekligen något. Men det blir förstås tufft, vi måste jobba stenhårt om det ska gå, konstaterar William. 

Andre Burakovsky hade assist på gästernas tröstmål i natt.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Bjurman: Så ska Seattle utmana redan från start

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Stanley Cup

William Karlsson

Vegas Golden Knights

Colorado Avalanche