Modo anmäler grova hot mot sportchefen

Publicerad:
Uppdaterad:
Fredrik Glader, sportchef i Modo.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Fredrik Glader, sportchef i Modo.

HOCKEY

Modos tunga säsong har rört upp känslor hos supportrarna.

Under onsdagen tog ett anonymt konto det så långt som att mordhota klubbens sportchef Fredrik Glader på sociala medier.

– Vissa behöver körkort för tangentbord märker man, säger Glader efter att klubben anmält hotet.

”Dränk dig.”

”Spräng Fjällräven Center i luften.”

”Avsluta ditt liv innan någon annan gör det.”

Detta är bara några av de hot Modos sportchef Fredrik Glader fick motta i ett kommentarsfält efter lagets kollaps mot Mora under onsdagen.

– En sådan här grej gör mig jävligt förbannad. Ingen ska få utstå ett mordhot. Man blir förbannad, och jag känner att man hade velat se personen i ögonen och fråga hur det är ställt. Det är inte okej, säger Glader sent på onsdagskvällen när Sportbladet pratar med honom.

”Vi är mest besvikna”

Hoten har nu Modos VD anmält till svensk hockeys säkerhetschef Abbe Törsleff.

– Folk ska få skriva om de är besvikna, det har jag full förståelse för. Men det finns en gräns och jag tycker inte att någon ska behöva utstå trakasserier, säger sportchefen.

Detta är inte de första kommenterar Glader fått utstå denna säsong under Modos kräftgång. Men det är de grövsta.

– Jag förstår att folk är irriterade och besvikna men vi ledare och alla som jobbar i förening, framförallt spelarna, är mest besvikna. Så det är ingenting konstigt så. Det har varit en del skit, men det är ingenting jag kunnat ta fasta på så. Vi är glada att det finns folk som engagerade runt föreningen, men när det övergår till hot går man över en gräns, säger han, och fortsätter:

– Man vet vilken bransch man är i, och jag tycker inte synd om mig själv. Det är en bransch som väcker känslor, och känslor är en del av det vi jobbar med. Det är en av anledningarna till att vi gör det här och brinner för det. Oavsett yrke så är hot på det sättet inte okej någonstans. Det säger till och med våra lagstadgar. Det spelar ingen roll om man jobbar med Samhall eller håller på med idrott.

Svårt att nå slutspel

Modo ligger på en tolfteplats i tabellen, och har nio poäng upp till den sista slutspelsplatsen. Detta med åtta omgångar kvar att spela av grundserien.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!