Drömstart för Hörnqvist och Florida

NEW YORK. Patric Hörnqvists karriär som Florida-panter började utmärkt.

Han stod för ett mål och en assist direkt i säsongsdebuten mot Chicago i natt.

– Det var väldigt skönt att få en sådan start både på säsongen och i nya laget, säger ”Bengan” till Sportbladet efter 5-2-segern inför publik (!) i Sunrise i södra Florida. 

Efter sex framgångsrika år i Pittsburgh, under vilka han bland annat vann två Stanley Cup, blev Patric Hörnqvist inför denna säsong helt otippat ombedd att avsäga sig sin så kallade ”no trading” och eftersom han lever efter filosofin att man inte ska stanna där man inte är efterfrågad gick han med på det och lät sig dealas till Florida Panthers.

Med dem spelade den 34-årige stockholmaren i natt alltså sin första match och som sagt – det gick finfint. Panthers vann premiären i BB&T Center mot Chicago med 5-2 och ”Bengan” bidrog både med mål och assist.

– Målet var inte precis det snyggaste jag gjort, jag lade egentligen pucken mot Jonathan Huberdeau vid kassen och så råkade en Chicago-back styra in den. Men alla mål räknas, jag tar det, säger han när vi når honom i den ljumma kvällen i solskensstaten.

– Det var väldigt skönt att få en sådan start både på säsongen och i nya laget.

Panthers har överhuvudtaget knutit till sig många nya namn till den här säsongen – även Alex Wennberg och Gustav Forsling debuterade som katter i natt – och av öppningsmatchen att döma har de gett hela laget en rejäl push framåt.

Tusentals på läktarna

– Ja, Anton Strålman, som ju kom hit redan ifjol, sa det efteråt, att det känns som att det kommit in nytt blod i gruppen. Det känns positivt, fortsätter ”Bengan”.

– Den här första matchen måste vi vara nöjda med. Vi hade en liten svacka i slutet av andra perioden, men vi började bra och i tredje, när vi avgjorde med ett par snabba mål, tycker jag vi var riktigt starka,

De kunde också glädja sig åt något för denna tid så unikt som publik på läktarna. Panthers är en av blott tre klubbar i NHL – Arizona Coyotes och Dallas Stars är de övriga två – som tagit beslutet att släppa in ett begränsat antal fans redan från och med säsongsstarten.

– Det är inte så jättemånga, bara femtusen, men det gör en jäkla skillnad. Det blir en helt annan stämning, konstaterar Patric Hörnqvist.

– Vi sa det till varann efteråt också, att det är ett väldigt privilegium att få ha fans på läktarna och att vi måste ta tillvara på den fördelen.

Det började onekligen bra.

Läs mer om vårens hockeyfester:

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL


Missa inte 124 fullmatade sidor om världens bästa hockeyliga

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!