Nya tränaren Dennis Hall vinnare direkt med Hudiksvall

Värvades för nästa säsong – fick göra debut redan i kvalserien

Han var tänkt att kliva in i Hudiksvalls bås först nästa säsong men när ordinarie tränarstab saknades fick Dennis Hall göra debut redan i kvällens drabbning med storfavoriten Nybro.

– Det går inte att förbereda sig så mycket utan det är bara att ta det för vad det är och gå in och någonstans tro på sig själv och se till att göra det bästa för grabbarna, säger succéinhopparen till Sportbladet.

SE HELA SLUTSPELET I HOCKEYETTAN LIVE HÄR

Förra veckans coronautbrott i truppen tvingade Hudiksvall och hela kvalserien till vila.

När spelet återupptogs under kvällen saknades fortfarande ordinarie tränarstab på grund av sjukdom och eventuellt familjetillskott och in i Hudiks bås klev istället Dennis Hall, coachvärvningen från Forshaga som var tänkt att först ta över laget från och med nästa säsong.

Beskedet kom plötsligt och det var bara för Hall att ta in på hotell tills dess att flyttlasset kommer i början på maj.

– Det är en jättespeciell situation såklart men det känns som att jag på kort tid från igår ändå har skapat mig en liten bild och fått klart för mig vad de gjort och hur de spelat tidigare och kan försöka förmedla det.

En nödlösning med andra ord – men en som skulle visa sig bli en lyckad sådan.

Kom tillbaka blixtsnabbt

Hittills obesegrade Nybro tog förvisso ledningen på en fin två-mot-etta halvvägs genom andra, men hemmalagets replik lät inte vänta på sig.

Inom loppet av bara några minuter hade Hudik både kvitterat och själva tagit ledningen efter att Axel Levander och Henrik Marklund presenterat sig i kvalserien.

Matchen var dock långt ifrån över ännu och tredje perioden hann knappt börja innan gästernas Oliver Nilsson skrinnat in i offensiv zon och ringt in 2–2.

Men ej heller denna gång såg Hudik särskilt bekymrade ut och strax därpå skickade Marklund en smart passning från bakom mål som landade i gapet på Adam Byström Johansson och strax därefter i kassen.

”Nu börjar det ljusna”

Vad som följde var en imponerande defensiv insats från hemmalaget som lyckades hålla undan och därmed bli första lag i årets slutspel och kvalserie att rå på Nybro.

– Jag tycker vi i första perioden är lite väl tveksamma i vårt agerande, vilket nog kan bero på att det var ett tag sedan de spelade. Sedan är det vi som tar över i andra och även om tredje är jämn tycker jag vi kontrollerar vår ledning på ett bra sätt, säger Hall.

Hur är det i truppen efter förra veckans sjukdom?

– Nu börjar det ljusna, nu ska alla som inte har långtidsskador vara tillgängliga.

Hur kommer din roll se ut när övriga tränarstaben kommer tillbaka?

– Jag tar inte över deras roll på något sätt utan det blir mer av ett samarbete, de har ju drivit det här hela den här vägen. Planen är att jag ska vara med resterande delen av kvalserien och sedan börjar en ny resa. Vilken serie den blir i får vi ju avvakta och se.

Dennis Hall gjorde ett succéinhopp i Hudiksvalls tränarbås.
Dennis Hall gjorde ett succéinhopp i Hudiksvalls tränarbås.

Se hela slutspelet i Hockeyettan med Sportbladet plus

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!