Skellefteås succédrag – då blev Lindström matchhjälte

HOCKEY

KARLSKRONA. Osynlig i de två inledande perioderna. Sedan ett kedjebyte och två mål på drygt fem minuter.

Joakim Lindström var tungan på vågen när Skellefteå vann med 2-1 i bortapremiären mot Karlskrona.

– Att målen trillar dit direkt är alltid kul, säger Lindström själv.

Medan de flesta andra lagen hade sina premiärer i lördags så fick Karlskrona och Skellefteå i stället snällt vänta till tisdagskvällen på sin. Och när pucken släpptes i NKT Arena i Karlskrona så var det ett spelsuget bortalag som satte högsta fart. Men pucken ville inte in och istället gjorde KHK:s nyförvärv Carl Persson sitt första SHL-mål i karriären.

– Det är alltid roligt att få göra mål och speciellt det första. Joseph Jonsson gör ett snyggt förarbete och jag lobbar i princip in pucken, säger forwarden.

Succékedjan återförenad

Men roligare än så blev det inte för KHK. Efter en mållös andra period var det dags för förra årets poängkung i SHL, Joakim Lindström, att kliva in i handlingarna. För efter att ha varit totalt osynlig de första 40 minuterna av matchen så fick han byta till att spela med Oscar Möller och Pär Lindholm som han spelat så många gånger förr med, och då small det direkt. 45 sekunder in i tredje och 1-1 på resultattavlan.

– Jag vet inte vad som händer på första målet, men vi får lite yta och så försöker jag sätta dit den, säger målskytten och säger så här om kedjebytet:

– Det är sånt som händer, ibland kan det behövas lite ny energi. Oscar och Pär har jag spelat massvis med tidigare så vi känner varandra väl. Det var skönt att det lyckades.

Men Lindström var inte klar där, drygt sex minuter in i tredje satte han avgörande målet på egen hand. Och Lindström som ska vara den ledande spelaren i Skellefteås offensiv var nöjd.

– Det var skönt, förr eller senare kommer målen och att de trillar dit direkt är alltid kul.

”Nu släppte det...”

Tränaren Bert Robertsson om succébytet som gav segern:

– Ger man de här killarna ytor så kommer dem att utnyttja det. Vi har haft lite måltorka under träningsmatcherna och nu släppte det lite med två mål.

Var det självklart att förändra i kedjorna?

– Det är ganska givet att göra det för att hitta någon trygghetskänsla och hitta lite ny kraft. Andra perioden blir vi lite frustrerade och då gör vi en förändring.

Kommer Jocke att få spela med Pär och Oscar framöver nu då?

– Det återstår att se, jag vet inte, jag har inget bra svar på den frågan. Det är killar som vet var de har varandra och den här gången var det lyckat och så får vi se hur vi gör till nästa match, avslutar han.

Foto: SUVAD MRKONJIC / TT NYHETSBYR≈N