Fortsatt tungt för Malmö

Sjätte raka matchen utan seger under ordinarie tid: ”Är några saker vi måste städa bort”

HOCKEY

MALMÖ. Sex raka matcher utan seger under ordinarie tid.

Och Malmö tappar allt mer mark i tabellen:

– Det gäller att inte tycka synd om oss själva utan jobba vidare, säger tränaren Peter Andersson.

Malmö inledde SHL med två trepoängare på de tre första matcherna. Men sedan har det tagit stopp.

Rejält.

Förlusten med 1–2 mot Luleå i Malmö Arena var skåningarnas sjätte raka match utan trepoängare. Dessutom har Peter Anderssons lag förlorat fem av de här sex matcherna.

Senaste segern under ordinarie tid kom för nästan en månad sedan, den 23 september mot Brynäs.

– Vi spelar helt okej hockey men det är några saker vi måste städa bort, säger stjärnvärvningen Andy Miele.

Målskyttet klickar när skyttarna är skadade

Vad är det för saker?

– Små saker. Vi försökte forchecka mer i dag och etablera mer spel i motståndarens zon. Det tyckte jag ändå var bättre i dag och det måste vi bygga vidare på.

Malmö har dessutom bara lyckats göra 13 mål på de senaste sex matcherna. Mot Luleå saknades två av de tilltänkta målskyttarna; Rhett Rakhshani och Daniel Zaar på grund av skador.

– Det är tufft för oss nu med målskyttet. Men det gäller att inte tycka synd om oss själva utan jobba vidare så kommer det att vända, säger tränaren Peter Andersson.

I slutet av matchen åkte Malmöbacken Tuukka Mäntylä ut två minuter för en armbågstackling på Johan Forsberg. Luleåforwarden blev liggande men kunde fullfölja matchen.

– När vi sett situationen i efterhand tycker vi att det är närmare att fria helt än att ge en tvåminutare. Vi bedömer inte att den ska gå vidare till disciplinnämnden. Nu handlar det om vad Ulf Rönnmark (domarbas) och Christer Lärking (situationsrummet) tycker, säger en av huvuddomarna Sören Persson.

ARTIKELN HANDLAR OM