Klart för SHL – här är Moras drömvärvningar

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

MORA. Mora är klart för SHL.

Nu rustar klubben för finrummet och har redan varit i kontakt med flera av sina gamla stjärnspelare.

– Vi har ringt och kollat läget, har klubbdirektören Peter Hermodsson tidigare sagt till Sportbladet.

Mora snodde SHL-platsen av ärkerivalen Leksand.

I kväll slog klubben in matchbollen och vann ”Slaget om Siljan” med 4–2 i matcher efter galen dramatik i Smidjegrav Arena.

SHL-avancemanget är klart men klubbdirektören Peter Hermodsson har långt tidigare börjat att rusta för finrummet.

Redan efter kvalet mot Karlskoga kunde Sportbladet avslöja att Mora sneglar på flera stjärnspelare som dessutom har en anknytning till klubben.

– Vi har en plan och flera önskespelare, har Hermodsson berättat för Sportbladet.

Drömnamnen

Några av Moras drömnamn är Tom Nilsson, just nu i Vancouvers organisation, som har ett utgående avtal med NHL-klubben, KHL-backen Adam Masuhr, Pittsburghs Lukas Bengtsson, Chicago-målvakten Lasse Johansson och Färjestads Mikael Wikstrand är några av de namn som Mora vill ha tillbaka.

– Absolut. Vi har faktiskt varit i kontrakt med alla dem. Vi har fortfarande en bra relation med de spelare som varit här tidigare och jag har ringt och kollat läget.

Vad har du fått för svar?

– Många är intresserade, men vi får se vart det landar. Om det landar i en SHL-plats för oss är vi attraktiva. Sedan går det ju inte säga någon tidpunkt, vissa spelare är redan under kontrakt, och om vi är aktuella nästa år eller längre fram återstår att se.

Andra spelare som kan bli aktuella för Mora vid en uppflyttning, och som har anknytning till klubben, är Tomas Skogs, back i Färjestad, Jonathan Granström i Brynäs och Linköpings Niklas Fogström.

– Vi kommer att ha ett konkurrenskraftigt SHL-lag nästa säsong, säger Hermodsson efter SHL-avancemanget.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM