Klefbom med fyra poäng: ”Personligt rekord”

avPer Bjurman

Foto: Stan Szeto / X02835

NEW YORK. Oscar Klefbom tycks ha toppat formen lagom till Edmontons första slutspelsframträdande på över ett decennium.

Han slog personligt NHL-rekord med fyra assist i genrepet mot San Jose i natt.

– Jäkligt kul. Min egen produktion kommer i och för sig i andra hand, men det är ju perfekt för självförtroendet så här precis innan playoff, säger den värmländske backen till Sportbladet efter 4-2-segern.

De kommer med största sannolikhet att stöta på varann igen i förstarundan när Stanley Cup-slutspelet brakar igång nästa vecka, så det rörde sig om ett regelrätt genrep mellan San Jose Sharks och Edmonton Oilers i Sharktank i natt.

Och länge såg det ut som att hemmalaget skulle skaffa sig fördel, för en bit in i tredjeperioden stod det 2-1.

Men inom loppet av drygt tio minuter i slutakten vände Milan Lucic på steken med ett äkta hattrick.

– Ja, han är inte lätt att flytta på när han parkerar framför kassen. Grym, säger Oscar Klefbom när vi når honom efteråt.

– Det är överhuvudtaget väldigt starkt at oss och komma ut och vända i tredje på bortaplan. Det mesta tyder som sagt på att vi kommer möta Sharks i första playoff-omgången och nu har vi skaffat oss ett litet mentalt övertag.

”Kleffy”, som han kallas i Alberta, var rätt grym själv också.

Personligt rekord

Han assisterade till Lucics samtliga tre mål – plus, tillsammans med Adam Larsson, till det Connor McDavid gjorde i andra perioden.

– Ja, fyra assist är personligt rekord här borta. Jäkligt kul, fortsätter han.

– Min egen produktion kommer i och för sig i andra hand, men det är ju perfekt för självförtroendet så här precis innan playoff.

Den 23-årige värmlänningen är överhuvudtaget extremt peppad inför det som väntar nästa vecka – precis som alla andra i Edmonton.

– Stan har ju väntat i över tio år på det här och det känns verkligen. Men det är så mycket som känns bra i Edmonton nu, med nya arenan och allt. Det är inspirerande, konstaterar han.

ARTIKELN HANDLAR OM