Fick sin eviga vila – i utvisningsbåset

Nu är kultspelaren hemma igen

Foto: Julian H. Gonzalez / TT / NTB Scanpix
HOCKEY

Ingen NHL-spelare kommer sitta i Joe Louis Arenas utvisningsbås igen.

Men en kommer sitta där för alltid.

Nu är Bob Probert hemma igen.

Så gick det sen för NHL:s slagkämpar

När Bob Probert återvände till Joe Luis Arena den 2 januari 2007 för att se legendaren Steve Yzerman få sin tröja hissad var det självklart var han och gamle radarpartnern Joe Kocur skulle sitta. Bakom utvisningsbåset.

– Vi hade vår vanliga översikt över matchen, men stolarna var betydligt mer bekväma, sa Probert till Windsor Star.

Innehar dubbla utvisningsrekord

Utvisningsbåset var och kommer förbli Bob Proberts hem i Joe Louis Arena även efter att NHL-laget nu lämnat hemmaarenan för nybyggda Little Caesars Arena. Det såg kultspelarens familj till i samband med avslutningsmatchen mot New Jersey Devils.

Enligt tv-journalisten Brad Galli spreds då delar av Proberts aska i utvisningsbåset inne i arenan där hockeyspelaren blev en stor publikfavorit under sin aktiva karriär.

– Det här är bitterljuvt för mig. Jag har tagit med mig delar av Bobs aska till matchen. I julas var vi också här med min familj och urnan med hans aska och tog ett foto av oss alla i utvisningsbåset, säger Proberts änka Dani Probert till Detroit Free Press.

Dog i en hjärtattack

Probert var en av NHL-historiens mest kända slagskämpar och bildade på 1980-talet och i början på 90-talet mytomspunna ”Bruise Brothers” tillsammans med lagkamraten i Red Wings Joey Kocur. Bob Probert innehar än i dag klubbrekordet för såväl antalet utvisningsminuter på en säsong (398 säsongen 1987-88) som totalt under en karriär i klubben (2090).

Bob Probert dog i en hjärtattack den 5 juli 2010. Han blev 45 år.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL