Vann mot lillebror i Nylander-kampen

Alexander fick NHL-debutera när William maxade ut sin miljonbonus

HOCKEY

DETROIT. Det var Nylander mot Nylander i Buffalo i natt.

Och William visade att storebror fortfarande är storebror.

Hans Toronto vann med 4-2 och själv säkrade han sin 60:e poäng, varmed ”Lill-Nyllet” maxat ut sin rookie-bonus a' sammanlagt 7.5 miljoner kronor. 

– Det var roligt att se brorsan i hans första match. Jag hade bästa platsen i hallen och följde honom noga i varje byte, säger William med ett leende efter 4-2-segern.

De vet hur man skapar lite extra intresse även i Buffalo, så innan Toronto kom till stan i natt kallade Sabres upp Alexander Nylander, 19,  från AHL och såg till att han fick begå NHL-debut mot storebror William, 20.

Det gick helt okej, även om matchen i sig hade kunnat vara roligare. Redan efter drygt fem minuter hade Leafs skaffat sig 3-0-ledningen och därmed var tillställningen i princip över. 

”Tänkte hur otroligt det var”

Bröderna Nylander – söner till förre NHL-stjärnan Michael – njöt dock bara av det faktum att de möttes på en NHL-rink. 

– Jag tänkte på det redan under värmningen, hur otroligt det är att vi båda nått NHL och plötsligt spelar mot varandra i världens bästa liga, säger William till Maple Leafs hemsida.

– Sedan följde jag honom noga från båset varje byte han var inne. Det var roligt att se brorsan i hans första match, jag hade bästa platsen i hallen.

Alexander – som spelade sammanlagt fjorton och en halv minut – hade skoj han med.

– Det var riktigt  kul att spela, det går undan i NHL. Man måste verkligen vara redo  i varje byte, det lärde jag mig direkt. Jag ser redan fram emot nästa match, säger han till Buffalo News.

Assist gav mer bonus

Storebrorsan William stod för en assist under Leafs inledande urladdning – till Auston Matthews 39:e mål – och det betyder att han nu nått 60 poäng. 

Därmed har ”Lill-Nyllet” fått ut sin fulla bonus a 850 000 dollar – motsvarande 7.5 miljoner kronor.

– Jag hade inget mål i antal poäng när säsongen startade. Jag ville bara spela så bra som möjligt och ta en plats i laget, säger han.

Även  Mitch Marner nådde 60 poäng med en assist, och Matthews har det gjort det redan tidigare, och det är blott andra gången i NHL-historien tre rookies i samma klubb når den noteringen samtidigt. Det var säsongen 1980-1981 trion Peter Stastny, Anton Stastny och Dale Hunter stod för samma bedrift med Quebec Nordiques.

Med segern tog sig Maple Leafs  upp på andraplats i Atlantic-divisionen. De har fem poäng ner till Tampa under strecket – och slutspelsfebern börjar stiga i Toronto.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM