Nytt poängrekord av Victor Hedman

HOCKEY

TAMPA. De fick, osannolikt nog, tre centrar skadade i en och samma match.

Ändå lyckades Tampa ta en livsviktig seger mot Minnesota i natt – inte minst med hjälp av en Victor Hedman som med ännu ett mål slog sitt personliga poängrekord.

– Jag vill ju ta mitt spel till en ny nivå, speciellt i det här skedet av säsongen, så det känns ju bra, säger ”Vigge” när Sportbladet träffar honom efter 4-1-segern.

Det var en rätt osannolik serie olyckor som drabbade hemmalaget i Amalie Arena i natt.

I andra perioden fick först tredjecentern Vladislav Namestnikov ledas av isen  utan att kunna stödja på en fot och sedan hände samma sak med förstecentern Tyler Johnson. Och i tredje perioden var det fjärdecentern Cedric Paquette som hjälptes ut i omklädningsrummet på samma sätt.

Ingen av dem återkom mer i matchen.

Till detta ska ju läggas det faktum att stjärncentern Steven Stamkos är långtidsskadad redan sedan tidigare – och att Brian Boyle och Valtteri Filppula, båda centrar (!), trejdades bort förra veckan.

– Ja, det här var lite hårt. Jag har inte varit med om något liknande tidigare, säger Anton Strålman i omklädningsrummet efter matchen.

– Förhoppningsvis är inte alla så allvarligt skadade som det såg ut. Det kändes ju dessvärre som svåra skador i samtliga fall, mn vi får hoppas.

Det mest anmärkningsvärda i hela oredan:

Personligt poängrekord

Lightning lyckades det brutala manfallet till trots slå starka Minnesota med 4-1.

– Ja, säger Victor Hedman, det var verkligen en fantastisk laginsats. Nio-tio forwards gav allt och så backen Luke Witkowski uppe i en kedja...”gutsy effort” hade man sagt på engelska.

Särskilt passionerat slet en bunt unga förmågor, nyligen upplockade från farmarligan. Som Adam Erne och Yanni Gourde.

– Ja, de tar verkligen för sig och gör stor nytta för oss. Det är roligt att se, det är ju ett kvitto på djupet vi har i den här organisationen, fortsätter ”Vigge”.

Som dock gör allra störst nytta själv.

Han stänkte in sitt trettonde mål för säsongen mot Wild, och stod dessutom för en assist. Därmed är han uppe i sammanlagt 57 poäng. Det är nytt personligt poängrekord – med sexton matcher kvar av grundserien. Och han skuggar självaste Erik Karlsson i backarnas poängliga.

Ruggigt bra, det.

Kan han spela center?

– Kan du inte ta mitt standardsvar om att det alltid är kul att bidra, både framåt och bakåt, flinar han.

Nej...

– Ah, det är klart att det är tillfredsställande och kul. Jag vill ju ta mitt spel till en ny nivå, speciellt i det här skedet av säsongen.

Frågan är bara om den väldige ångermanlänningen kan spela center också.

Tampa kommer att behöva vikarier på den posten framöver.

– Jag har gjort en match som center. När jag var fjorton och spelade med U-20. Men det blev bara en match, skrockar han.

Attans...

Jonas Brodin svarade för assist på Minnesotas enda mål.

ARTIKELN HANDLAR OM