Stjärnan stängs av i fyra matcher

Djurgårdens stora smäll

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Hanna Olsson satte in en tuff huvudtackling senast.

Nu får Djurgården klara sig utan sin stjärna i fyra matcher.

”Att spelare nr 12 får besöka sjukhus är jag självklart ledsen över. Jag hoppas hon mår bra”, säger Olsson i ett uttalande i disciplinnämndens beslut.

Hanna Olsson fick matchstraff under första perioden i SDHL-matchen mot Linköping i onsdags efter en huvudtackling mot LHC:s Ebba Berglund.

En tunn Djurgårdstrupp blev tunnare – och nu får laget, som i helgen spelar tre matcher på tre dagar, klara sig utan sin forwardsstjärna.

”Precis innan pucken så stannar hon upp i sin åkning och utför en tackling med axeln som vi domare bedömer att den träffar direkt i huvudet. Linköpingsspelaren blir liggande och måste hjälpas av banan och måste senare på kvällen uppsöka sjukhus p.g.a. smärta i huvudet”, står det i beslutet.

Får spela med landslaget

”Jag känner att det är axel mot axel och upplever inte kontakten som kraftfull. Att spelare nr 12 får besöka sjukhus är jag självklart ledsen över. Jag hoppas hon mår bra”, säger Olsson själv i ett yttrande.

18-åringen stängs av i fyra matcher, men disciplinnämnden har beslutat att det inte ska gälla internationella matcher. Det gör att Olsson får spela alla matcher tre matcher mot Finland med Damkronorna som samlas nästa vecka.

Djurgården möter Modo ikväll, AIK imorgon och Luleå på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM