”Sista chansen – bra tajming att hänga två”

Foto: Graham Hughes / TT / NTB Scanpix
Jacob de la Rose gör ett av sina mål bakom Ottawas Mike Condon.
HOCKEY

DETROIT. Det börjar se ut som att vi kan få blågul representation i det mest anrika av alla NHL-lag.

Jacob De La Rose har haft en fin träningscamp med Montreal Canadiens och prickade in två mål i försäsongsfinalen mot Ottawa i natt

– Jag har inte fått några besked men det är ett positivt tecken att jag spelade den här matchen och det var ju bra tajming att hänga två när jag hade sista chansen att visa upp mig, säger värmlänningen till Sportbladet efter den förkrossande 9-2-segern.

Han har kämpat tappert i Nordamerika i fyra år nu, 22-årige Jacob De La Rose – men inte riktigt lyckats etablera sig hos Canadiens.

Nu verkar det dock som att det finns en hygglig  chans. Han spelade när ”Habs” i natt avslutade försäsongen med en 9-2-smocka mot Ottawa – och passade då på att, likt bäste kompisen Filip Forsberg, smälla in två mål.

”Kul med målkalas”

– Ja, he he, jag lärde mig av Filip när vi tränade ihop i Leksand i somras, skojar Jacob på telefon efter slutsignalen.

– Det var en trevlig match, kul med lite målkalas och det var ju bra tajming att hänga två när jag hade sista chansen att visa upp mig.

Värmlänningen har dock inte fått något besked om han återfinns i  den trupp som begår riktig säsongspremiär i Buffalo på torsdag.

”Lär berätta under söndagen”

– Nej, jag har inte hört något, de säger inte så mycket. Men det är ett positivt tecken att jag varit kvar här uppe så länge och spelade matchen i natt, konstaterar han.

– De lär väl berätta under söndagen. Om jag kommer kunna sova inför det beskedet? Jaja, inga problem. Världen kommer inte gå under ifall jag skulle bli skickad till farmarlaget.

På tisdag klockan 16.00 svensk tid, alltså dagen innan premiären, måste premiär-truppen vara spikad.

Foto: Graham Hughes / TT / NTB Scanpix
De la Rose (#25) jublar.

De båda båda svenska backarna  – Victor Hedman och Anton Strålman – såg med varsin assist till att ta sig in i protokollet när Tampa avslutade försäsongen med en 3-2-seger mot Nashville.

– Vår mest kompletta insats hittills, säger Steven Stamkos till Tampa Bay Times och meddelar samtidigt att han under sina tre träningsmatcher inför seriepremiären inte haft minsta problem med det knä som gick sönder ifjol.

Minnesota satte punkt för sin försäsong med en resolut 5-1-seger hemma mot Dallas.

Svenske rookien Joel Eriksson Ek, som förväntas bli en av de tongivande i Wild i år, bidrog med en assist.

Det verkar som att Patrik Laine kommer skjuta skarpt i år också. Den finländske snipern prickade in två mål i Winnipegs avslutande försäsongsdrabbning mot Calgary i natt.

Det räckte dock inte, Flames vann med 3-2 på straffar – och svenske Mikael Backlund bidrog med en kasse.

Vancouver knäppte Edmonton på näsan med en 3-2-seger så här några dygn innan säsongspremiären – och bland vinnarlagets målskyttarna återfanns Loui Eriksson.

Fem bästa svenska poängmakarna i NHL 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM